Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
MOGU DALEKO

Objavljen popis najjače afričke reprezentacije, Senegalci odahnuli kad su vidjeli jedno ime

Prvak Afrike dolazi u Katar s vrlo jakim snagama i ne skriva ambicije da ode daleko.

Reprezentacija Senegala (Foto: Afp)

Izbornik nogometne reprezentacije Senegala, Aliou Cisse, objavio je svoj popis 26 nogometaša koji će se naći na Svjetskom prvenstvu u Katru. Ono najvažnije je podatak kako se na njemu nalazi i zvijezda Bayerna, Sadio Mane.

Mane se ozlijedio prije nekoliko dana na susretu Bayerna i Freiburga te je napustio igru. Prve izjave iz kluba bile su pozitivne, ali onda je sve šokirao francuski L'equipe objavom kako najveća zvijezda Senegala propušta svjetsko prvenstvo. Čini se da su ipak prenaglili iako još uvijek nije poznato hoće li biti spreman zaigrati već od prve utakmice.

Zvijezde najvećih svjetskih klubova

Mane predvodi vrlo atraktivnu i jaku ekipu, a na popisu nalaze još i članovi Chelseaja, Tottenhama, Milana, Monaca, Villarreala, Marseillea, Leipziga i drugih klubova.

Senegal se nalazi u skupini A i svoj prvi susret igrat će već drugog dana prvenstva protiv Nizozemske. U toj su skupini još Katar i Ekvador, koji će natjecanje otvoriti, dok se u osmini finala križaju sa skupinom B, u kojoj se nalaze Engleska, Wales, Iran i SAD.

Ovako izgleda popis igrača najjače afričke reprezentacije:

Vratari: Seny Dieng (Queens Park Rangers), Alfred Gomis (Rennes), Edouard Mendy (Chelsea)

Obrana: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Bollo Toure (Milan), Pape Abou Cisse (Olympiakos), Ismail Jakobs (Monaco), Formose Mendy (Amiens)

Veza: Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (Monaco), Papa Gueye (Marseille), Papa Matar Sarr (Tottenham), Pathe Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafos), Loum Ndiaye (Reading)

Napad: Sadio Mane (Bayern), Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffielnd Utd).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider