Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NIKAD NEMA PREDAJE

Premierligaški dvojac ugasio posljednje snove velike generacije

Za ludi rasplet skupine H najzaslužiji je sjajni korejski dvojac ofenzivaca.

Slavlje J. Koreje (Foto: Afp)

Iako su u prva dva kola Svjetskog prvenstva prikazali vrlo lijep nogomet te zaradili simpatije neutralnih fanova, rijetko je tko pred posljednjih 90 minuta vjerovao u momčad Južne Koreje.

Korejci su u prvom kolu, možemo reći pošteno, "podijelili" bodove s Urugvajem, dok su u drugom odigrali fenomenalnu utakmicu protiv Gane, u kojoj su se vratili s 0:2 na 2:2, a onda ipak primili još jedan gol te do kraja promašili nekoliko prilika.

Južnoj Koreji rijetko tko davao šanse

Pred posljednje kolo uistinu su im davalimale šanse. Morali su svladati Portugal, uz uvjet da Urugvaj ne pobijedi Ganu s dva pogotka razlike više nego što bi to oni ostvarili.

Kad je Urugvaj u 32. minuti poveo 2:0, činilo se da je njihov san daleko, iako su malo prije toga smanjili početnu prednost Portugala od 0:1. Jedan ih je pogodak i dalje dijelio od osmine finala, no i Urugvaj je imao vremena za popraviti svoj rezime.

Ono što nitko nije očekivao počelo se događati u drugom dijelu. Izbornik Urugvaja, Diego Alonso, izvadio je neke od kreativaca, kao da ne vjeruje da mu treba još koji pogodak, odnosno da će Južna Koreja doći do pobjede. Primirio je Alonso utakmicu i samo čekao kraj.

Urugvaj je samo čekao kraj, a onda šok!

A onda je došla 91. minuta utakmice Južne Koreje i Portugala, čije je drugo poluvrijeme krenulo točno tri minute ranije nego ono drugog susreta. Son Heung Min, nogometaš Tottenhama, odradio je sjajan posao, ponio je loptu do opasne zone, a onda fenomenalno uposlio Wolvesovog Hwanga Hee Chana koji je pogodio mrežu Portugalaca.

Kad je ta vijest došla na drugi teren, Urugvajci su potonuli. Umjesto da koriste vrijeme koje im je preostalo, a tad se znalo da će to biti još velikih desetak minuta, oni su se uhvatili za glave i pali u očaj. 

Trebalo im je par minuta da dođu k sebi i shvate da nije sve gotovo, a za to vrijeme Gana je napadala. Kad su shvatili da nemaju izbora, napali su i Urugvajci, a gledatelji su mogli vidjeti nešto nevjerojatno. Otprilike posljednjih pet ili šest minuta gledali smo napad na napad, gdje su obje momčadi ostavljale po tri ili četiri igrača u potpunoj ofenzivni, bez ikakvih obrambenih zadaća.

Kako u tih nekoliko minuta nije došlo do pogotka niti s jedne strane, teško je objasniti. A još je teže bilo gledati Korejcima, koji su završili svoj susret točno pet minuta ranije.

Pogodaka na kraju ipak nije bilo i predstavnik Azije mogao je slaviti neočekivan prolazak u ludoj završnici kakvu samo nogomet može kreirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider