Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
JEDNOSTAVNO NEVJEROJATNO

Poznat je apsurdni razlog zbog kojeg je najveća marokanska zvijezda nakon utakmice žestoko napala suca

Dok su hrvatski nogometaši slavili svjetsku broncu, Marokanci su svoje razočaranje pretočili u neopravdani gnjev na glavnog suca.

Bruno Petković i Achraf Hakimi (Foto: Afp)

Hrvatska je opravdala status favorita u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru te je savladala Maroko rezultatom 2:1.

Nakon teško borbe, u kojoj su neke od glavnih uloga uzeli nogometaši koji do danas nisu imali previše prilike na prvenstvu, hrvatski reprezentativci počeli su slaviti.

Marokanci su gnjev iskalili na sucu

S druge strane, Marokanci su u većini sjeli ili legli na travnjak, no neki su odlučili neku svoju pravdu tražiti kod glavnog suca utakmice, Abdulrahmana Al-Jassima iz Katra.

Prije svega se misli na njihova izbornika Walida Regraguija te jednu od glavnih zvijezda Achrafa Hakimija. On je bio posebno nezadovoljan, a neke dramatične scene izveo je već tijekom utakmice.

No mnogi su se pitali što je točno Hakimiju smetalo, odnosno na koju je odluku sudaca tako reagirao? Kad smo saznali što je u pitanju, možemo samo reći kako je to potpuni apsurd.

Nevjerojatno što je on tražio

Hakimi je prigovarao zbog situacije iz kaznenog prostora, kad je smatrao da je trebao biti dosuđen kazneni udarac nakon njegova duela s Brunom Petkovićem.

Podsjećamo, radi se o situaciji koja se dogodila nakon što je Livaković sjajno obranio En-Neysrijev zicer. Hakimi je u nastavku akcije primio loptu na dvadesetak metara te krenuo prema golu, kad je pao u duelu s hrvatskim napadačem.

Sudac nije dosudio prekršaj, a nije reagirao ni VAR. Usporena snimka jasno je dala do znanja kako je u pitanju bilo "remplanje", odnosno da je Petković tijelom odnio fizički ipak nešto slabijeg Marokanca.

Čak i da je sudac smatrao kako se radi o prekršaju, kaznenog udarca nije moglo biti jer je usporena snimka jasno potvrdila kako je do kontakta došlo izvan kaznenog prostora. 

I to sve samo minutu nakon što je oštećena Hrvatska

Da bi stvar bila još gora, samo minutu ranije dogodila se situacija koja je trebala rezultirati čistim kaznenim udarcem za Hrvatsku, nakon Amrabatova starta nad Gvardiolom.

Marokanci su jednostavno mentalno ostali u susretu polufinala, gdje su uistinu oštećeni za kazneni udarac (iako su oni čak u svojoj tužbi spomenuli dva), teško je pronaći neko drugo objašnjenje za ovo.

Ako se netko imao razloga buniti na suca, to je Hrvatska. Srećom, greška njega i VAR sobe na kraju nije utjecala na konačni ishod.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider