Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KIKSAO JE

Pala je prva trenerska glava: Tata ostao bez posla nakon tri godine na kormilu

Iste večeri kad su ostali bez osmine finala Svjetskog prvenstva, Meksikanci su raskinuli suradnju sa svojim izbornikom.

Gerardo Martino (Foto: Afp)

Veliko razočaranja vlada u Meksiku nakon utakmice protiv Saudijske Arabije. Zapravo, ona je donijela neku gorku utjehu na raspoloženje kakvo je vladalo nakon njihova prva dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Protiv Poljske i Argentine osvojili su tek bod, a da nisu stvorili gotovo nijednu pravu priliku za gol, no vaditi se u posljednjem kolu, u kojem se traži i pomoć Argentine ili Poljske, nije lako. 

Prekasno su proigrali

Odigrali su protiv Saudijaca sjajnu utakmicu, bili su vrlo blizu prolasku skupine, no na kraju se to nije dogodilo. Prekasno su pokazali koliko mogu biti kvalitetni te su prvi put nakon sedam uzastopnih nastupa u drugom krugu zaustavljeni u prvoj fazi natjecanja. 

Kakvo nezadovoljstvo vlada u njihovoj domovini, pokazalo se nedugo nakon utakmice, kad se od klupe oprostio iskusni argentinski stručnjak Gerardo "Tata" Martino. Nije se čekao povratak reprezentacije kući, on vjerojatno nije stigao niti napustiti stadion kad je saznao da je ponovno na burzi rada.

Očito su u savezu bijesni jer su na prvenstvo otišli prekinuti niz ispadanja u osmini finala. I prekinuli su ga, ali ne na način kakav su planirali.

Martinu je ovo također veliki neuspjeh nakon što je reprezentaciju Paragvaja na prvenstvu 2010. godine doveo sve do četvrtfinala, dok je na klupi Argentina došao do dva finala Copa Americe, u kojima je oba puta poražen od Čilea.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider