Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Prvi u povijesti kluba

Španjolci će odati priznanje Vatrenom, to nitko nije uspio u povijesti kluba

Dva igrača Osasune nastupila su na Svjetskom prvenstvu, Ante Budimir i Abde Ezzalzouli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni napadač Ante Budimir prvi je osvajač medalje sa nekog svjetskog prvenstva u 102 godine dugoj povijesti Osasune pa će mu sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva odati priznanje nakon što se vrati s odmora.

"Na našem stadionu El Sadar nećemo igrati do 14. siječnja, ali namjeravamo odati priznanje našoj dvojici igrača koji su dosegnuli polufinale. Sudjelovat će Abde koji je zauzeo četvrto mjesto s Marokom i Ante koji je osvojio treće mjesto s Hrvatskom", rekao je u srijedu Osasunin glasnogovornik Santi Zuza u telefonskom razgovoru za Hinu.

Hrvatska je u subotu pobijedila sa 2:1 Maroko u utakmici za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru. Napadač Budimir (31) i lijevo krilo Abde Ezzalzouli (21) dan poslije su dočekani u svojim zemljama, gdje su tisuće navijača proslavile uspjeh dviju reprezentacija.

Lovro Majer VIDEO Majer za Dnevnik Nove TV: "Idemo po zlato u Ligi nacija. Najsretniji sam u Zagrebu" divider

Osasuna, klub iz sjevernog grada Pamplone, imala je na prvenstvu samo tu dvojicu igrača.

"Još uvijek ne znamo kada će se točno priključiti našim treninzima", rekao je glasnogovornik pa dodao:

"U prvenstvu nećemo nastupiti sve do 31.prosinca pa će imati dovoljno vremena da se odmore i vrate".

Osasuna će za deset dana u prvenstvu gostovati kod Real Sociedada, trećeplasirane momčadi LaLige. Ta prvenstvena utakmica bit će odigrana na Staru godinu u San Sebastianu.

Novi stadion u Kranjčevićevoj VIDEO Pogledajte kako izgleda novi stadion na kojem će Dinamo igrati divider

"Nadamo se da će Ante i Abde igrati tada", izjavio je glasnogovornik.

Osasuna će zahvaljujući njihovom sudjelovanju na prvenstvu u Katru primiti oko 720.000 eura od FIFA-e. Krovna svjetska nogometna organizacija, naime, isplaćuje klubovima oko 10.000 eura po danu koji je igrač proveo na Svjetskom prvenstvu.

U povijesti Osasune, kluba koji se nada plasmanu u neko od europskih natjecanja iduće sezone, još su samo dvojica igrača igrala na svjetskim prvenstvima.

gol expired Europski velikani otimaju se za Hajdukova bisera: Stiže nova ponuda iz Italije? divider

Srpski napadač Savo Milošević 2006. nije prošao skupinu sa svojom reprezentacijom, dok je branič Francisco Silva s Čileom zapeo u osmini finala 2014.

Nogometaši koji igraju u Španjolskoj polako se priključuju svojim klubovima nakon Svjetskog prvenstva koje je završilo u nedjelju trijumfom Argentine nad Francuskom.

Hrvatski kapetan Luka Modrić priključit će se treninzima aktualnog prvaka Real Madrida 28. ili 29. prosinca dok će se rezervni vratar Ivo Grbić priključiti petoplasiranom Atletico Madridu na Božić, 25.prosinca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider