Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kako se smiju odijevati?

FOTO Na Svjetsko prvenstvo stižu vruće Brazilke: Hoće li se suzdržati od ovakvih scena?

Navijači i navijačice imaju ponešto drukčija pravila na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedna od najljepših slika velikih nogometnih natjecanja su tribine. Navijači iz cijelog svijeta u bojama svojih zastava oboje tribine velebnih stadiona, a tako će biti i na Svjetskom prvenstvu u Katru.

No ovaj će ipak biti nešto drugačije. Najviše će patiti pokoji Englez koji se voli skinuti, pokazati na suncu vješto u pubu isklesan trbuh i pripadajuće tetovaže, ali i atraktivne navijačice koje vole pokazati svoje atribute.

U arapskim zemljama postoje neka pravila kojih će se navijači i navijačice morati držati. Kazne mogu biti rigorozne, ali ih se domaćin vjerojatno neće prestrogo pridržavati.

Što bi se trebalo izbjegavati?

No ono što trebamo znati je kako bi žene ipak trebale imati prekrivena koljena i ramena. Majice na bretele nisu prihvatljivo odjevanje, kao ni duboki dekoltei. Vidjeli smo već na prijateljskom utakmici Vatrenih u Saudijskoj Arabiji kako su naše navijačice bile obučene, a tako će biti i u Katru.

Muškarci pak mogu zaboraviti skidanje majica i nošenje, na primjer, košarkaških dresova bez rukava i sličnih modnih kombinacija.

Naravno, sve je to dopušteno na plažama, ali kratka odjeća Katarcima nije prikladna za nošenje na ulici.

Čini nam se kako će sva ova pravila najteže pasti navijačicama južnoameričkih reprezentacija. One su znale biti najslobodnije na raznim prvenstvima, vidjet ćemo kako će to ovaj put proći.

Medalja je naša Svjetsko prvenstvo 2022: Hrvatska osvojila broncu, Argentina svjetski prvak divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider