Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
brzo se proširilo

VIDEO Kako je izjava Luke Modrića iz 2021. izazvala brojne reakcije: Ipak se još ne oprašta?

Kakva god odluka bila, Modrić je nije obznanio u intervjuu starom 13 mjeseci.

Oprašta li se Luka Modrić od hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru? Ova vijest sinoć je prostrujala nogometnim svijetom i izazvala brojne reakcije. Čini se - preuranjene. Iako je Modrić nešto tako dao naslutiti, vrijeme izjave baca drugačije svjetlo na cijelu priču.

37-ogodišnja nogometna legenda, koja je u lipnju protiv Francuza upisala 150. nastup za Vatrene, a nedavno u izboru za Zlatnu loptu završio među 10 najboljih nogometaša svijeta, u rujnu prošle godine intervjuiran je za potrebe dokumentarnog filma u produkciji FIFA-e. Tom prilikom Luka Modrić je govoreći o Svjetskom prvenstvu u Kataru rekao sljedeće.

''Svjestan sam da sam u nekim godinama i da je to vjerojatno moje zadnje natjecanje s hrvatskom reprezentacijom'', rekao je Modrić još 2021.

Luka Modrić i Florentino Perez Španjolci: Luka Modrić nagovara predsjednika Reala da kupi sjajnog Hrvata divider

Nakon što je film jučer objavljen, krenula je lavina komentara. O oproštaju od reprezentacije najvećeg hrvatskog nogometaša u povijesti. No, jedno je zanemareno. Vrijeme intervjua. Koji je snimljen prije 13 mjeseci. Jer, Modrić je prije samo mjesec dana, uoči utakmice s Danskom u Ligi nacija, ovako govorio.

Je li imate odluku o završetku s reprezentacijom i nastavku?

''Nemam, iskreno. Trenutno ne. Kao što sam rekao puno puta, idemo utakmicu po utakmicu i onda ćemo vidjeti što će donijeti budućnost. Ali, sada imam bitnijihb razmišljanja o Ligi nacija, pa nakon toga svjetsko prvenstvo, onda ćemo vidjeti kakva će biti situacija nakon toga'', rekao je Modrić u rujnu ove godine.

Mateo Kovačić VIDEO Mateo Kovačić majstorski zabio Salzburgu u Ligi prvaka divider

Ni tjedan dana nakon te izjave, Vatreni su izborili Final Four Lige nacija, a Modrić je postigao vodeći pogodak u odlučujućoj utakmici u Beču. Time je dobio dodatnu šansu osvojiti trofej s Hrvatskom, što je naveo kao svoj san u intervjuu Sportskim novostima prije manje od četiri mjeseca.

O tome koliko Modrić znači Vatrenima, ali i što reprezentacija predstavlja kapetanu u brojnim je prilikama govorio Zlatko Dalić. Samo dva dana nakon što je s Realom osvojio svoju petu Ligu prvaka, Luka je u razmišljanjima već bio u filmu reprezentacije i četiri lipanjske utakmice u Ligi nacija.

''Dolazi u Zagreb na trening, on je sam tu želju izrazio. Mislim, jedan Luka Modrić nakon svega što je napravio, svega što je osvojio u svom intervjuu govori o reprezentaciji, da je ona njemu sad najvažnija, dolazi, tako da to mora biti primjer svima'', rekao je Dalić.

Hoće li Katar biti kraj njegovog puta u Vatrenima, započetog još 2006., saznat ćemo brzo. No jedno je sigurno. Kakva god odluka bila, Modrić je nije obznanio u intervjuu starom 13 mjeseci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX