Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KAO I GVARDIOL

Messi otkrio kako je Livaković obranio one penale: Objašnjenje govori kolika je Livi faca ovog SP-a

Lionel Messi igrat će svoje drugo finale Svjetskog prvenstva.

Galerija Lionel Messi Messi protiv Livakovića Messi i Modrić +1 Joško Gvardiol i Lionel Messi

Hoće li Francuska prvi put u modernoj eri nogometa obraniti naslov svjetskog prvaka ili Argentina uzeti naslov prvi put nakon 1986. godine, saznat ćemo ove nedjelje, nešto malo prije nego što na Trg bana Jelačića stignu hrvatski reprezentativci, koje će tamo dočekati na tisuće navijača.

Lionel Messi ima priliku upisati se u povijest i ponoviti Diega Maradonu, koji je također donio jedan naslov Argentini i još ih jednom uveo u finale. Tko bi rekao da će Messi dočekati novu šansu, ali ona je stigla, i to preko Hrvatske.

Messi siguran s bijele točke nakon dugo vremena

U toj je utakmici Messi opet briljirao s golom i asistencijom te s Mbappeom konkurira za igrača turnira s pet pogodaka i tri asistencije. Hrvati nikad neće priznati da je tog penala uopće bilo, a i treba reći kako je Messi nakon dugo vremena bio vrlo siguran s bijele točke.

Na vratima je bio jedan od najboljih vratara prvenstva, naš heroj Dominik Livaković, čovjek koji je obranio četiri 11-erca. Argentinci su se vrlo dobro pripremili za Livija, otkrio je to ponosni Messi argentinskim medijima.

''Martinez i Rulli s nama su u detalje proučavali tehniku hrvatskog vratara. Shvatili smo da čeka igrača. Čita njihov zalet i položaj tijela. Znao sam da ne smijem čekati, nego moram pucati odmah.''

Messi protiv Livakovića Messi protiv Livakovića (Foto: Afp)

Messi je sprašio loptu u gornji desni kut. Nije to lako pogoditi, ali je najsigurnije. Livi je svoje obrane penala realizirao tako što je branio sve udarce koji nisu išli visoko.

''Htio sam pucati što brže i ne gledati kamo ću opaliti. Bolje je iznenaditi ga. Svima koji protiv njega čekaju bit će teško'', dodao je Messi.

Ovo objašnjenje Messija govori samo o tome koliki je faktor bio Dominik Livaković na ovom prvenstvu. On i Joško Gvardiol igrači su o kojima se najviše govorilo kada se spominjalo Vatrene.

Čak i poneka šala na račun Gvardiola u argentinskim medijima, zbog onog poteza Messija kod trećeg gola, govori samo u prilog što danas u svijetu nogometa znači 20-godišnjak iz Zagreba.

Hej ljudi, jeste li vidjeli što je Messi napravio jednom Gvardiolu, otprilike je bio sukus te situacije. Veliko je to priznanje za naša dva sjajna nogometaša.

Što suci kažu o penalu za Argentinu?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider