Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
OBJASNIO SVOJU TAKTIKU

Marokanski izbornik sipa pohvale: "Hrvatska ima svjetsku momčad, morali smo tako igrati"

Izbornik Maroka Walid Regragui još jednom je pohvalio hrvatsku reprezentaciju.

Walid Regragui (Foto: Afp)

Zadovoljni su Marokanci otvaranjem Svjetskog nogometnog prvenstva i bodom osvojenim u susretu protiv Hrvatske, što je potvrdio i njihov izbornik Walid Regragui.

"Modrić je nevjerojatan igrač"

"Hrvatska ima jednu od najboljih momčadi na svijetu, ima ponajbolje svjetske igrače. Modrić je nevjerojatan igrač, to je i danas pokazao. Nadam se da ćemo pobijediti u sljedeće dvije utakmice i plasirati se dalje", rekao je.

Zbog čega je Maroko igrao tako zatvoreno, zašto više nije igrao svoju igru i napadao. Upitan je jesu li se uplašili. 

"Nije bilo straha, kada smo uzeli loptu pokazali smo svoj stil. Možda smo mogli bolje odigrati, ali Hrvatska je opasna momčad. Trebali smo više ići naprijed kada bismo osvojili loptu, to se slažem. Hrvatska je imala više loptu, ali mi smo bili efikasniji. Mislim da taktički nismo igrali drukčije nego u prethodnim utakmicama.“

Velika je bila potpora s tribina

Maroko je imao veliku potporu navijača, za razliku od Hrvatske.

"Zahvaljujem našim navijačima, nosili su nas cijelu utakmicu. Očekivali smo više hrvatskih navijača jer je to jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. Bojali smo se da opet ne izgubimo prvu utakmicu kao što je bilo na prethodnom prvenstvu. Što vrijedi dobro odigrati ako se izgubi. Ovaj put smo bili malo pametniji", rekao je i dodao:

"Nadam se da su Marokanci i svi Afrikanci ponosni na našu momčad.“

Jeste li zadovoljni bodom protiv Maroka?

Ukupno glasova:

Hrvatski izbornik je rekao da je Maroko igrao agresivno i čvrsto u obrani te da zbog toga nisu mogli stvarati šanse. Kako će to promijeniti u sljedećim utakmicama jer mora se ići na pobjedu?

"To je bio taktički plan za utakmicu s Hrvatskom. Mi ćemo se adaptirati na protivnika u sljedećim utakmicama i naravno da ćemo mijenjati taktiku. Teško je uzeti loptu momčadi koja ima Modrića u momčadi i takav vezni red. Imali smo neke situacije koje smo mogli i trebali bolje iskoristiti", objasnio je i taj segment, odmah se nadovezavši:

"Danas smo igrali poput europskih reprezentacija i na to sam ponosan. Moramo imati balans, igrati poput Europljana. Moramo shvatiti kako doći do pobjede u ovakvim utakmicama. Tu moramo napredovati. Glavni cilj je bio ne izgubiti. Igrali smo protiv svjetske momčadi i morali smo se prilagoditi. Postepeno ćemo napredovati, trebamo graditi pobjednički mentalitet. Afričke momčadi pokazale su da su napredovale. Ima nas samo pet i nije lako ostvariti dobar rezultat."

Uvijek je ugodno vidjeti pohvalu za našu reprezentacije. Naravno, još ugodnije bi bilo da su došle nakon naše pobjede, no već u nedjelju je iduća prilika za tako nešto.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider