Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
važan dio uspjeha

VIDEO Kuhar reprezentacije otkrio što su Vatreni jeli u Katru: "To je neka mala radost i onda polako stežemo obruč prema utakmici"

Ako radiš ono što voliš, nikad nećeš raditi ni dana u životu. U Tomičinu slučaju ovaj citat doista vrijedi.

Nogometna groznica ne jenjava. Svi žele upoznati Vatrene! Pokušavaju doznati koju glazbu slušaju, kakve djevojke vole, a nakon obranjenih penala svi su se pitali što to Dominik Livaković jede.

Službeni kuhar reprezentacije Tomica Đukić otkrio nam je jelovnik brončanih junaka!

Sve namirnice za naše nogometaše moraju biti svježe, a kvaliteta neupitna.
"Sve su to uglavnom sportski meniji u dogovoru s doktorskom ekipom, koja dobije sve na uvid. Ona u principu amenuje ono što se napiše i planira za nekakav obrok. Obvezno tjestenina, rižoto, dva mesa, bijelo, crveno, obavezno riba svaki dan na izboru, dosta voća, povrća, salata. Malo smo kod deserta kratki, uglavnom pite, štrudlice i keksići."

No nisu ni Vatreni imuni na brzu hranu.

''Cheat day obavezan! Pogotovo poslije utakmice. Tu jedemo junk food, to je ono, burgeri, pomfrit, neke tempure, lignje, svašta što nam padne na pamet u tom momentu. To si ispunimo, to je neka mala radost i onda polako stežemo obruč prema utakmici.''

Jer bez discipline ne ide.

''Izuzetno su posvećeni pripremi utakmice, prehrani, odmoru, fizičkoj pripremi, ali i individualnom radu. Mislim da sve ovisi o sportašu, vi se možete brinuti koliko god želite o njemu, ali ako on nema volju i želju, onda nema pomoći'', kaže Saša Janković, liječnik reprezentacije.

Ali koliko god su fokusirani na red, rad i disciplinu, uz miljenike nacije zabave nikad ne nedostaje.

''To su dragi ljudi koji jednostavno izmame osmijeh na lice svojim komentarima. Ne mogu izdvojit nekog posebnog. Lovren ima neki svoj humor, Brozović svoj, Luka na svoj način, ovaj mladi dio ekipe, ono, ipak je to, ja ću reći, TikTok generacija i imaju svoj đir, ali svi su oni dobra mješavina!'' završava kuhar Tomica.

Ako radiš ono što voliš, nikad nećeš raditi ni dana u životu. U Tomičinu slučaju ovaj citat doista vrijedi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider