Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
PODLEGLI POD PRITISKOM

Katar samo dva dana prije prvenstva šokirao navijače: "Pivo je zabranjeno!"

Iako je FIFA prvobitno uspjela navijačima osigurati njihov omiljeni napitak u krugu stadiona, katarske vlasti sad su to spriječile.

Navijač Meksika s pivom (Foto: Afp)

Od početka je bilo jasno kako će Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru biti jedno prvenstvo u potpunosti različito od svih dosadašnjih. Jedna od glavnih razlika uvjetovana je time što natjecanje dolazi u državu u kojoj je konzumiranje alkohola zabranjeno.

FIFA je uspjela pronaći kompromis

FIFA je mjesecima prije prvenstva ipak uspjela dogovoriti punktove na kojima će navijači moći konzumirati pivo. To su Budweiserova prodajna mjesta u blizini svih stadiona, a pravilo je bilo da se alkoholno pivo može prodavati svaki dan između 18:30 i 21 sat.

Sada više ni to ne vrijedi. Kako saznaje New York Times, alkohola u blizini stadiona neće biti jer su vlasti podlegle pritisku obitelji katarskog Emira, prije svega njegova brata šeika Jassima bin Hamad bin Khalifa Al Thanija.

On je posljednjih dana otvoreno tražio apsolutnu zabranu konzumacije alkohola na stadionima.

Preokret 24 sata prije otvorenja

Jedino pivo koje će se pred stadionima moći prodavati je bezalkoholno. Punktovi s alkoholnim pivom će ostati, no naredba je da se premjeste dalje od stadiona, u zabačenije dijelove grada, odnosno na diskretnije lokacije koje su pravilu nisu na putevima od navijačkih smještaja do stadiona.

Još uvijek se čeka službena potvrda, no činjenica je da je selidba šatora već počela, a i najveći svjetski mediji došli su do ove mnogima teško prihvatljive informacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider