Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KOLIKO VAS IDE?

VIDEO Katar je sve bliže, ali stiže upozorenje: "Bez par tisuća eura niti ne razmišljajte"

Navijačka avantura na Svjetskom prvenstvu u Katru neupitno ulazi u kategoriju luksuza.

Monotoni i jednobojni, ali s razlogom. Tako će izgledati dresovi danske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru. Simboli na dresu bit će potpuno prigušeni, a Danci poručuju kako ne žele biti vidljivi na turniru zbog kojeg su tisuće radnika izgubile svoj život.

I dok će Danci biti u jednom tonu, osam reprezentacija potvrdilo je kako će njihovi kapetani oko ruku nositi traku u duginim bojama u znak podrške LGBTIQ zajednici. Među njima neće biti Luke Modrića, ali zato je tu engleski kapetan Harry Kane.

Cijepljenje nije obavezno, negativan test je

"Mislim da će nošenje kapetanske trake na najvećoj pozornici na svijetu te na jednom od najgledanijih događaja na svijetu, kao što je Svjetsko prvenstvo, imati utjecaja", rekao je napadač Tottenhama.

Istovremeno, iz zemlje domaćina potvrđeno je kako za vrijeme prvenstva, za ulazak u zemlju, cijepljenje protiv covida neće biti preduvjet. Ipak, obavezan je negativan test. Što je navijačima i dalje manji problem u odnosu na paprene cijene u Kataru.

Sve je skupo, alkohol samo u fan zonama

"Europljanima, barem nama Hrvatima, to će bit malo skuplji sport, trebat će dosta novaca izdvojit za boravak u Katru, a još k tome svemu, ako ćemo htjeti boraviti tamo, spavati, to su neke velike cifre. Također, alkohol je zabranjen osim u fan zonama i to šta je u fan zonama je dosta skupo", rekao je Tomislav Tomas iz udruge Navijači iznad svih. 

Kad se sve zbroji i oduzme, kaže nam Tomislav, bez nekoliko tisuća eura ni ne pomišljajte na katarsku avanturu. Ali, znamo kako to ide - kad krene euforija za čartere se, ako treba, dižu i krediti.

"Znamo da su naši navijači snalažljivi, da žele pratiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju te sam siguran da će se jedan određen broj tih navijača snaći, bilo da idu preko agencije ili u osobnom aranžmanu", rekao je Tomislav Fain iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Gledanje na trgovima unatoč hladnoći

A svi oni koji neće put Katra, već tradicionalno, okupirat će gradske trgove. U Zagrebu, kako doznajemo, fan zone trebale bi biti ili na Trgu Francuske Republike ili na Bundeku, budući da je Trg bana Jelačića rezerviran za Advent.

U Osijeku će se prilagoditi i spojiti Advent s praćenjem utakmica, dok u Splitu i Rijeci još uvijek nemaju konkretan plan za nadolazeću nogometnu ludnicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider