Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Na svoj rođendan

Razočarani Benzema objavio kraj reprezentativne karijere: Više neće igrati za Francusku

Karim Benzema završio je reprezentativnu karijeru.

Karim Benzema (Foto: Afp)

Dan nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska na jedanaesterce izgubila od Argentine, kraj reprezentativne karijere, na svoj 35. rođendan, objavio je Karim Benzema.

Napadač Real Madrida i ovogodišnji osvajač Zlatne lopte bio je na popisu francuskog izbornika Didiera Deschampsa za Svjetsko prvenstvo u Katru, ali je netom uoči svjetske smotre doživio ozljedu zbog koje je morao propustiti cijeli turnir.

"Trudio sam se i pravio pogreške, što me je dovelo do toga gdje sam danas i ponosan sam na to. Napisao sam svoju priču, a naša završava", objavio je Benzema na Twitteru, uz fotografiju sebe u francuskom dresu.

Za Francusku je Benzema skupio 97 nastupa i postigao 37 golova, a da nije bilo raznih skandala i svađa, i s izbornicima i sa suigračima, te brojke bile bi kudikamo veće.

Nije ga bilo na Europskom prvenstvu 2016. u kojem su Francuzi kao domaćini dogurali do finala niti na Svjetskom prvenstvu 2018. kada su postali prvaci svijeta, a sada kada je izgladio sve probleme i bio u životnoj formi, ozljeda ga je zaustavila da pomogne Tricolorima u obrani svjetske titule.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider