Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Njima nema bitne karike

Hrvatska i Japan u utrci s vremenom: Po jedan važan igrač vodi bitku s iscrpljenošću

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić javio se iz Dohe s komentarom na trenutnu situaciju u taborima Japana i Hrvatske uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva.

Iz reprezentacije poručuju da će Borna Sosa biti spreman za nastup protiv Japana, da bi trebao biti na posljednjem treningu Vatrenih, ali pitanje oko njegove spremnosti je apsolutno legitimno s obzirom da igrač ne trenira dva dana prije utakmice.

Ukoliko Sosa neće moći, alternativa je jasna: Borna Barišić. Velika je potrošnja na Svjetskom prvenstvu, Sosa je jedan od šestorice Vatrenih koji su odradili svih 90 minuta na ovom Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska ovdje nije imala luksuz kao u Rusiji 2018. kada je imala osiguran prolazak u osminu finala pa je Zlatko Dalić u trećoj utakmici grupne faze, protiv Islanda, mogao si priuštiti da odmori sve prvotimce.

Ovdje je situacija drukčija jer upravo u toj trećoj utakmici se Hrvatska trebala dodatno potrošiti kako bi izborila osminu finala.

Iz istog razloga - iscrpljenosti - trening Japana je propustio Takefusa Kubo, 21-godišnji krilni napadač Real Sociedada. Kažu Japanci da bi trebao biti spreman, vidjet ćemo hoće li tako biti.

Onaj koji sigurno neće igrati protiv Hrvatske je Ko Itakura, vrlo važan njihov igrač, stoper, koji će propustiti utakmicu zbog žutih kartona. Zbog njegova izostanka japanski izbornik razmišlja o promjeni formacije i moguće je da protiv Hrvatske, umjesto s tri igrača u posljednjoj liniji, zaigra s četvoricom.

Japanci s puno optimizma čekaju tu utakmicu osmine finala, dosta su odlučni.

Japanci su i jedna od tri najluđe priče na ovom prvenstvu. Izabrali smo tri najneočekivanija raspleta skupina, glasajte za jedan od njih i osvojite nagrade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider