Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ČUDO OD UTAKMICE

Gana je osvojila bodove, a Južna Koreja srca navijača diljem svijeta

Reprezentacija Gane došla je na korak do drugog kola Svjetskog prvenstva pobjedom u sjajnom susretu gdje su ipak većinom bili inferiorna momčad.

Gana - Južna Koreja (Foto: Afp)

Nisu rijetke utakmice gdje neka momčad samim svojim pristupom, ali i načinom igre odvede većinu neutralnih gledatelja na svoju stranu. Takva se jedna dogodila na Svjetskom prvenstvu Katru, utakmica između Gane i Južne Koreje.

Utakmica je to s vjerojatno najviše prilika na ovom prvenstvu, ali i utakmica koja je rastužila one gore spomenute neutralne gledatelje. Naime, Južna Koreja uspjela se apsolutno zasluženo vratiti u utakmicu nakon podosta velikog minusa, a onda istu ipak izgubiti.

Južna Koreja oduševila pristupom

Bio je to susret u kojem se odmah vidjelo da će Son Heung Min i suigrači biti razigrani. Sakrili su loptu od Gane i krenuli stvarati šanse, no očito se nisu dobro pripremili za ono što im se može dogoditi s druge strane. 

To je iskoristio Momammed Salisu u 24. minuti nakon prekida, a onda i Mohammed Kudus deset minuta kasnije. Gana je tako na poluvrijeme otišla s velikih 2:0.

U drugom poluvremenu predstavnik Azije zaigrao je još bolje. Cho Gue Sung pogodio je u 58. i 61. minuti te je sve izgledalo spremno za veliki preokret. Dok su ga tražili, Kudus ih je još jednom iznenadio, u 68. minuti.

Do kraja susreta gledali smo nesmiljene napade Južne Koreje, koja je bila hrabra, kreativna i odlučna, no izjednačenje nije došlo. Došle su nažalost suze nogometaša koji su u ovom susretu zaslužili više od simpatija gledatelja. No, to protiv odlučne i borbene Gane nisu uspjeli dobiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider