Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SJAJNA PRIČA

Zagrepčanin koji ne igra za Vatrene na pragu prolaska u drugi krug Svjetskog prvenstva: ''Za ovo se živi''

Fran Karačić otkrio je svoje dojmove sa Svjetskog prvenstva.

U utorak će priliku za prolaz dalje na Svjetskom prvenstvu imati i Australija, za koju igra jedan Zagrepčanin koji u toj zemlji nikad nije živio.

U svibnju 2018. odjeknula je vijest da je jedan nogometaš Lokomotive osvanuo na popisu australske reprezentacije. Fran Karačić dobio je pretpoziv uoči SP-a u Rusiji i prelomio.

Rođeni Zagrepčanin u Rusiju nije putovao, ali četiri i pol godine kasnije dočekao je svoj mundijalski debi. 26-godišnji desni bek, koji je Lokomotivu u međuvremenu zamijenio talijanskim drugoligašem Bresciom, startao je u utakmici protiv Tunisa koju su Australci i dobili 1:0.

''Osjećaj je fenomenalan, atmosfera, ugođaj, sve. Stvarno nešto neponovljivo. Nešto za što se živi i presretan sam zbog toga. Još smo i pobijedili, tako da smo ostali u utrci za prolazak skupine. To nama jako puno znači i jako sam sretan zbog toga. Sada se pripremamo za iduću utakmicu, za dva dana protiv Danaca. To nam je kao finale Svjetskog prvenstva'', rekao je Karačić za Dnevnik Nove TV.

Australiji dovoljan bod za veliki san

Australija je u dosadašnjih pet nastupa na svjetskim prvenstvima samo jednom prošla skupinu. Sjećamo se dobro, preko Hrvatske 2006. Za ponavljanje tog podviga, protiv Danaca će im, gotovo sigurno, trebati bod.

''Bod nam je dovoljan, ali mislim da ne smijemo tako gledati da igramo na neriješeno, nego moramo igrati da pobijedimo, pa onda, naravno, što bude, bit će.

Karačić dobio državljanstvo zbog oca

Karačić je za Australiju debitirao u lipnju prošle godine, a zanimljivo je da prije nego što je postao reprezentativac nikada nije posjetio tu zemlju. Rođen je i odrastao u Zagrebu, a za mlađe hrvatske reprezentacije igrao je ukupno 38 puta. S aktualnog Dalićeva popisa suigrači su mu bili Majer, Sosa i Vlašić.

''S Majerom sam se neki dan čuo, igrali smo i u Lokomotivi zajedno i u dobrim sam odnosima s njim i s dosta tih dečki. Kažem, igrao sam u mladoj reprezentaciji, znamo se i mislim da stvarno mogu daleko dogurati kao i prošli put.''

Najbolji s Degenekom i Hrustićem

Odlukom da zaigra za Australiju je zadovoljan jer je bio svjestan da bi prilika među Vatrenima teško došla. Odnosi u reprezentaciji su, kaže, odlični, ali najviše se ipak druži s dvojcem koji porijeklo vuče s ovih prostora.

''Svi se družimo, svi smo kao jedna familija, ali najviše se družim s Degenekom i Hrustićem. Oni su dečki koji imaju slične priče kao ja, tako da većinu vremena provodim s njima, iako smo svi stvarno kao jedna obitelj.''

S obzirom na to da BiH nema u Kataru, Ajdin Hrustić sav fokus ima na Australiji, ali Fran Karačić i Miloš Degenek itekako prate i skupine F i G.

''Pratimo zajedno jer smo i cimeri u sobi, pratimo i Hrvatsku i Srbiju. Gledali smo utakmicu Hrvata jučer i meni je naravno jako drago što su pobijedili 4:1. Mislim da oni sa svojom kvalitetom to i zaslužuju, samo su to trebali i pokazati, što u konačnici jesu na terenu.''

To isto sutra želimo i Franu. Dečku sa zagrebačkog asfalta koji je svoj mundijalski san dosanjao u dresu Socceroosa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider