Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
VISOKE TENZIJE

FOTO Vlahović se pri slavlju gola uhvatio za spolovilo, Xhaka na isti način provocirao klupu Srbije

Na utakmici Srbije i Švicarske vidjeli smo pet golova, ali i raznog drugog nogometnog folklora.

Dušan Vlahović (Foto: Afp)

Jednu od najsadržanijih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru odigrali su Švicarska i Srbija, čime je zatvorena grupna faza prvenstva.

Viđeno je pet golova, uz dva potpuna preokreta, ali i drugih sadržaja, posebno onih kakvi nisu toliko karakteristični za nogometne utakmice. No, kad je ona visokih tenzija poput ove, moguće je očekivati uistinu svašta.

Što je značila Vlahovićeva proslava gola?

Mi smo se ovdje odlučili osvrnuti na dvojicu igrača koji su iz sebi svojstvenih razloga odlučili u svoje gestikulacije uključiti vlastito spolovilo.

Prvi od njih je Dušan Vlahović, koji je postigao pogodak za vodstvo Srbije 2:1, čime su oni u tom trenutku preuzeli drugo mjesto na ljestvici.

Napravio je onda napadač Juventusa nešto što inače nije u njegovoj maniri. Tijekom slavlja pogotka uhvatio se preko hlačica za svoj spolni organ. Odmah su se pojavila razna objašnjenja ovog njegovog vulgarnog slavlja.

Poruka širiteljima glasina ili potvrda istih?

Najviše upućenih smatra kako je to bila poruka svima koji su u javnost plasirali informaciju kako je spavao sa suprugom jednog reprezentativnog suigrača. S druge strane, ima i onih koji smatraju kako je Vlahović time htio pokazati da je to istina te kako atmosfera u ekipi uistinu nije dobra.

Što god bio slučaj i razlog, proslava gola na taj način nikako nije prikladna.

Dušan Vlahović Dušan Vlahović (Foto: Afp)

Nikako nije prigodno niti ono što je napravio reprezentativac Švicarske, Granit Xhaka. Inače incidentima skloni nogometaš Arsenala, za kojeg mnogi u šali kažu da se rodio sa žutim kartonom, također se poslužio svojim spolovilom, no čini se u svrhu provokacije.

Xhaka prvo verbalno, a onda i gestikulacijom

U jednom trenutku, pred kraj susreta, on je nešto dobacio klupi Srbije, a onda se uhvatio za spolni organ, što se može vidjeti na OVOJ snimci.

Nije poznato što je točno poručio klupi niti je li njegov potez aluzija na Vlahovićevu proslavu pogotka, no nedugo nakon toga došlo je do žestokog naguravanja većeg broja igrača, gdje je između ostalih Xhaka zaradio žuti karton.

Sve u svemu, ponudila je ova utakmica puno više od nogometne igre, ali i nekog standarnog nogometnog folklora.

Na kraju je Švicarska reprezentacija koja sa zadovoljstvom odlazi u drugi krug, gdje ih čeka Portugal, dok će Srbija još jednom razočarana otputovati kući.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider