Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Bez manipulacija

FIFA promatrala situaciju i zaključila: "Na Svjetskom prvenstvu nije bilo namještenih utakmica"

FIFA-ina Radna skupina za integritet je pažljivo analizirala 64 utamice odigrane na Svjetskom prvenstvu i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj.

SP 2022 (Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA/Pixsell)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je objavila kako na Svjetskom prvenstvu u Katru nisu pronađene naznake manipulacija ili nepravilnosti na utakmicama.

FIFA-ina Radna skupina za integritet je pažljivo analizirala 64 utamice odigrane na Svjetskom prvenstvu i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj, objavila je krovna nogometna organizacija.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, provedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mjestima natjecanja kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj manipulacija utakmica.

FIFA je navela kako će nastaviti raditi s članovima Radne skupine za integritet u cilju zaštite budućih turnira, počevši od Svjetskog prvenstva nogometašica. Također će nastaviti razvijati svoje strategije s konfederacijama, udrugama članicama i drugim dionicima u borbi protiv manipulacije utakmicama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider