Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
VRH!

Etto otkrio Brazilcima što je radio s Modrićem u noćnom klubu: "Djevojka se namrštila i pobjegla"

Etto je dugo igrao u Hrvatskoj, a Brazilcima je predstavio Vatrene i svoje dane u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Hrvatska i Brazil danas od 16 sati igraju za polufinale.

Uoči velike utakmice brazilski mediji puni su tekstova o dvoboju u Katru, a tamošnji ESPN nazvao je Ettoa i intervjuirao ga.

Etto je bivši igrač Dinama, koji je šest godina bio na Maksimiru. Dijelio je svlačionicu s Lukom Modrićem, kao i s Kovačićem, Brozovovićem, Kramarićem, Ćorlukom i Mandžukićem.

Brazilcima je pričao anegdote s hrvatskim igračima s kojima je često izlazio u noćne provode.

"Iz generacije koja je bila viceprvak svijeta 2018. igrao sam s nekoliko njih, to su Modrić, Kovačić, Kramarić, Mandžukić, Ćorluka...", naveo je Etto u razgovoru za ESPN.

gol expired FIFA se na dan velike utakmice Vatrenih naklonila Dinamu divider

"Kada sam stigao u Dinamo, Modrić se tek vratio s posudbe. Počeli smo zajedno u predsezoni, ali on jedva da je igrao u Dinamu jer je bila jako dobra konkurencija. No tada sam već vidio Lukinu kvalitetu. Bio je drugačiji, ali nisam zamišljao da će napraviti fantastičnu karijeru kakvu je napravio", rekao je Etto.

Etto se toliko svidio Modriću da su postali jako dobri prijatelji, a često su se družili.

"U to vrijeme bili smo samci, a kako je Eduardo da Silva bio oženjen, izlazio sam navečer s Hrvaticama. Portugalsko-hrvatski rječnik ispod ruke... Možete li zamisliti kako je bilo razgovarati s curom? Morao sam otvoriti rječnik, pronaći riječi i spojiti ih... Bila je to je*ena poteškoća", nasmijao se Etto pa otkrio anegdotu s Modrićem i Ćorlukom.

gol expired VIDEO Spektakl u Dohi! Hrvati podigli zastavu od 200 metara, gosti hotela u čudu gledali divider

"Jednom smo navečer bili vani i Modrić me naučio jednu frazu na hrvatskom da kažem djevojci. Pitao sam ga: 'Jesi li ozbiljan?', a on je rekao: 'Ozbiljan sam, vjeruj mi!', ali djevojka se namrštila , okrenula joj leđa i otišla. On i Ćorluka samo su se smijali", prisjetio se pa dodao:

''Kasnije sam saznao da sam rekao djevojci da se loše obukla, nakon toga mi je bilo jasno zbog čega je otišla, a sve me je to Luka naučio'', otkrio je Etto.

''Svi smo gledali Kovačića''

''Kako smo dolazili na treninge ranije, nekoliko mojih suigrača i ja išli smo baciti oko na trening mlađih kategorija. Tamo je bio Mateo Kovačić i odmah se vidjelo da radi razliku. Kasnije nam se priključio u prvoj momčadi, maltretirao sam ga i tjerao ga da nam nosi vodu. To je tako za sve kada dođu u profesionalce. Ali uvijek je bio jako fino dijete, iz jako dobre obitelji i izuzetno pristojan.''

''Za Vatrene nisam zaigrao zbog rivalstva s Dinamom''

"Naturalizirao sam se, ali nikad nisam dobio poziv za reprezentaciju jer je glavni desni bek bio Srna, koji je bio i kapetan. Također, tadašnji trener bio je Splićanin i on me nikada ne bi zvao zbog rivalstva s Dinamom", istaknuo je Etto.

"Naravno da navijam za Brazil, to su moji korijeni. Još bih više volio da je ovaj dvoboj finale. Dugo sam ovdje u Hrvatskoj, ovdje sam pustio korijene i svi me navijači poštuju, kao i ja njih. Uvijek su me tretirali kao da sam odavde. Podijeljen sam, ali na kraju vučem za Brazil", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider