Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Posvetili mu članak

Englezi: "Brozović ruši rekorde na Svjetskom prvenstvu unatoč ljubavi prema piću i cigaretama"

Engleski list posvetio je tekst hrvatskom nogometnom reprezentativcu Marcelu Brozoviću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Brazila igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a u najavi utakmice engleski Mirror posvetio je tekst neumornom trkaču u redovima Vatrenih Marcelu Brozoviću.

Iako se tek nedavno vratio na nogometne terene, Brozović je odigrao beskompromisnih 120 minuta za Vatrene u osmini finala protiv Japana.

Pretrčao je nevjerojatnih 16,7 kilometara i srušio vlastiti rekord Svjetskog prvenstva. Prije četiri godine protiv Engleske u polufinalu pretrčao je 400 metara manje.

Bio je to povod engleskom listu da hrvatskog maratonca približi svojim čitateljima, a poseban naglasak stavljen je na njegovu ljubav prema cigaretama i čaši.

Cristiano Ronaldo Portugalski mediji: Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom iz reprezentacije! divider

Brozović nikad nije skrivao da uživa u cigaretama nakon utakmice. Nakon utakmice Lige nacije u kojoj je Hrvatska senzacionalno srušila Francusku fotografiran je s cigaretom u svlačionici.

Nekoliko tjedana ranije, kada je njegov Inter svladao Juventus i osvojio talijanski kup, hrvatski je nogometaš fotografiran s cigaretom i bocom piva.

gol expired FOTO Radovi se bliže kraju: Pogledajte kako izgleda nova tribina kultnoga hrvatskog kluba divider

No njegove navike nisu uvijek bile dobro prihvaćene. Engleski novinar Simon Mullock podsjeća da je Inter kaznio hrvatskog nogometaša zbog vožnje u pijanom stanju, a samo nekoliko sati prije utakmice osmine finala Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske (3:5) fotografiran je kako kupuje cigarete.

Naravno, Brozović se iskazao i hvalevrijednim gestama. Osigurao je udžbenike učenicima jedne škole u Hrvatskoj, ali i platio operaciju kuka ženi iz Makedonije koju nikad nije upoznao...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider