Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
JAPANCI NIKAD NE ODUSTAJU

Dva preokreta protiv dvoje svjetskih prvaka za susret protiv Hrvatske u osmini finala

Nogometaši Japana prvo su pozitivno iznenadili, onda razočarali pa na kraju šokirali sve pratitelje skupine E.

Japanski reprezentativci (Foto: Afp)

Drugo Svjetsko nogometno prvenstvo u nizu nogometaši Japana plasirali su se u drugu fazu natjecanja, no ovog puta im je malo tko davao prave šanse, posebno kad su 45 minute prije kraja grupne faze bili poprilično daleko od toga.

A zapravo su se nakon prvog kola nalazili u sjajnoj poziciji Japanci. Savladali su Njemačku i slijedio im je susret protiv Kostarike koju su Španjolci ispratili sa sedam komada u mreži. Pobjedom protiv Kostarikanaca došli bi na korak do drugog kruga, a tamo bi bili i izravno već nakon dva susreta, ako Njemačka ne savlada Furiju.

Šok protiv Kostarikanaca i velika šansa za Nijemce

Njemačka na kraju večeri nije savladala Španjolsku, nego su odigrali 1:1, uz veliku priliku s kraja susreta, koju nisu iskoristili. Ali, niti Japan nešto ranije nije pobijedio Kostariku. Zapravo, izgubili su 1:0, njihovi protivnici iskoristili su svoju jedinu šansu na susretu i obranili se. Nakon onakvog starta takav poraz. Ipak, nisu si smjeli dozvoliti pad u očaj.

Pred posljednje kolo znalo se što slijedi. Očekivala se pobjeda Njemačke nad Kostarikom, po mogućnosti s dva pogotka razlike, ako već Japanci nekako Furiji uzmu bod, da ih ne iznenade te ipak eliminiraju. Svi su vidjeli Njemačku i Španjolsku u osmini finala, vjerovalo se da se Japan ne može vratiti nakon kiksa iz druge utakmice.

Najluđih 45 minuta prvenstva

Na poluvremenu je sve vodilo tome. Nijemci i Španjolci vodili su s po 1:0, potpuno očekivano. A onda smo dobili najluđih 45 minuta ovog prvenstva.

U 48. minuti Japan je izjednačio, a samo tri minute kasnije potpuno preokrenuo. Odjednom su bili prvi u skupini. Na drugom terenu u 58. minuti Kostarika dolazi do izjednačenja, a u 70. potpuni šok. Nijemci su primili još jednog i 20 minuta prije isteka regularnog vremena oba susreta, obje europske momčadi bile su izvan nastavka natjecanja.

Onda se ipak ukazao Kai Havertz koji je odveo Njemačku do novog preokreta. Kostarika je samo tri minute bila u osmini finala. Na kraju je bilo 4:2, rezultat koji bi Nijemcima bio dovoljan za osminu finala, da je Španjolska izjednačila protiv Japana.

No, to se nije dogodilo i Japan nakon ludog raspleta završava skupinu kao prvoplasirana momčad iste te ih u osmini finala čeka susret protiv Hrvatske. I nitko ih ne smije otpisati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider