Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SVAKOME PO BOD

Danska i Tunis najtvrđu utakmicu SP-a do sada odigrali bez pogodaka

Bez pogodaka, ali gotovo i bez pravih prilika, završen je susret skupine D između Danske i Tunisa.

Galerija Danska - Tunis Danska - Tunis - 1 Danska - Tunis - 2 +8 Danska - Tunis - 3

Nogometaši Danske i Tunisa otvorili su Svjetsko prvenstvo u Katru susretom u kojem je svakome pripao po bod, nakon što su mreže mirovale tijekom cijelog susreta.

Bila je to vrlo siromašna utakmica tijekom koje je svaka reprezentacija praktički stvorila samo po jednu ozbilju situaciju za postizanje gola.

Tunis pozitivno iznenadio favorizirane Dance

Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano opreznu igru i vrlo malo opasnih situacija pred vratima. Iako je Danska imala više loptu u svojim nogama, izglednije prilike imao je Tunis.

Prvo uzbuđenje na stadionu dogodilo se u 39. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta pala pred noge Laidouniju, ali on je s pet metara iskosa bio izrazito neprecizan. Samo četiri minute potom Msakni je lijepo proigrao jebalija koji se ubacio između dva danska stopera i uspio uputiiti jak udarac, ali Schmeichel je odličnom reakcijom spasio svoja vrata.

Početak drugog poluvremena donio je i prvu opasniju priliku danske, Maehle je u 57. minuti uputio potrebljiv centaršut s lijeve strane, ali je Dolberg vrlo loše zahvatio loptu glavom.

Od 69. do 71. minute viđeno je više uzbuđenja nego tijekom čitavog prethodnog razdoblja. Prvo je Eriksen povukao napad Danske, a kako su ga Tunižani puštali stigao je sve do 20-ak metara od gola i zatim uputio oštar udarac kojega je Dahmen krajnjim naporom uspio odbiti u korner. Nakon tog udarca iz kuta najviši u skoku je bio Christensen koji je s druge vratnice pokušao spustiti loptu za svoje napadače u petercu, Cornelius je bio za koji centimetar kratak, a lopta je u nastavku putanje udarila u vratnicu. Uslijedio je opasan napad Tunisa kada je danski branič Andersen očigledno rukom odbio loptu u korner, ali nakon kratke konzultacije s VAR-om meksički sudac Ramos nije pokazao na bijelu točku.

Danska je mogla u samoj završnici do pobjede slučajnošću. Naime, u trećoj minuti nadoknade Lindstromov pokušaj ubačaj pretvorio se u neugodan udarac u okvir vrata, ali budni Dahmen je uspio i to izbitiu korner.

Od 20 sati će svoj susret 1. kola u ovoj skupini igrati branitelj naslova Francuska i Australija.

Standings provided by Sofascore

 

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider