Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPEKTAKL SRBA I KAMERUNACA

Čudesna utakmica s tri preokreta, dva uragana i bez pobjednika

Srbija i Kamerun odigrali su po mnogima najbolju utakmicu unutar prva dva kola Svjetskog prvenstva.

Srbija - Kamerun (Foto: Afp)

Izabrati najbolju ili najluđu utakmicu nekog natjecanja nije lak posao. No, kad dobijete zadatak odabrati tri najluđe utakmice među 16 susreta drugog kola Svjetskog prvenstva u Katru, to je ponešto lakši posao.

Posebno kad se među njima nađe susret poput onog koji su odigrali Srbija i Kamerun, susret na kojem je postignuto šest pogodaka, svaka momčad po tri. Razloga za radost bilo je na obje strane, no konačno slavlje nije pripalo nikome.

Kamerunce je u vodstvo doveo Jean Charles Castelletto u 29. minuti i vjerovali su da na odmor odlaze s vodstvom. No, luda utakmica donijela je i ludu sudačku nadoknadu prvog dijela.

Prvo je u prvoj minuti nadoknade u vodstvo Srbiju doveo Strahinja Pavlović, a onda je samo dvije minute kasnije kreiran potpuni preokret, kad je pogodio Sergej Milinković-Savić.

Samo osam minuta nastavka igralo se kad je Aleksandar Mitrović postigao treći pogodak Srbije i vjerovalo se da je potpuni preokret odrađen.

No, hrabri kamerunski Lavovi nikad se ne predaju, što su pokazali svojim uraganom. Vincent Aboubakar pogodio je u 63. minuti, a nakon gotovo preslikane akcije tri minute nakon toga izjednačio je Eric Maxime Choupo Motting

Tu je pogocima bio kraj, ali ne i uzbuđenju, koje je potrajalo do samog kraja susreta. Obje momčadi tražile su pobjedu, no nitko nije došao do nje. Pobjednici su na kraju bili neutralni gledatelji, koji su popratili uistinu spektakularan susret.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider