Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Postoji jedan problem

Brazilski mediji plasirali bombastičnu informaciju: Uzimaju Modriću trenera?

Brazilski nogometni savez traži novog izbornika, a kandidat je i Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Hrvatska je senzacionalno eliminirala Brazil za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva i okončala Titeov mandat na klupi Selecaa.

To nije bilo nikakvo iznenađenje jer je otprije bilo poznato da će 61-godišnji stručnjak, neovisno o rezultatu u Katru, napustiti klupu Brazila. U tamošnjem Savezu nisu gubili vrijeme, štoviše, već mjesecima traže njegova nasljednika.

Među kandidatima za itekako privlačnu klupu spominje se nekoliko velikih imena, a posljednji u nizu je Carlo Ancelotti, trener Real Madrida.

Bombastičnu informaciju plasirao je brazilski UOL, koji tvrdi da su prvi kontakti između Saveza i talijanskog trenera uspostavljeni već u listopadu ove godine.

gol expired Jeste li svjesni kakav rasplet prijeti Hrvatskoj ovaj tjedan? Nevjerojatno divider

Ancelotti, navodno, ne bi imao ništa protiv preuzimanja brazilske nogometne reprezentacije, ali svakako treba uzeti u obzir činjenicu da s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2024.

Zbog toga je upozorio čelne ljude Saveza da želi odraditi ovu sezonu na klupi Kraljevskoga kluba, a nakon toga oni moraju sjesti s Florentinom Perezom za stol i dogovoriti eventualni raskid suradnje.

Brazilci žele stranog trenera?

Hoće li to razuvjeriti Brazilce, tek ćemo vidjeti, ali među njima svakako vlada mišljenje da je došlo vrijeme za stranog trenera.

Zbog toga se vrte imena iz same trenerske elite, poput Ancelottija, Kloppa i Guardiole, koji se već zahvalio na ponudi i produžio suradnju s Manchester Cityjem.

gol expired Modrić otkrio da je pomogao Livakoviću prije raspucavanja penala: "Znao sam kamo će pucati" divider

Odluče li se pak za domaće rješenje, to bi mogao biti trener Fluminensea, Fernando Diniz. No prije nekoliko dana osvanulo je i ime portugalskog stručnjaka Abela Ferreire, koji već nekoliko godina radi u Palmeirasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider