Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Hvalospjevi za Argentinca

Argentinski mediji: "Gvardiol, maskirani branič kojeg je Messi zamolio za ples''

Lionel Messi namučio je Joška Gvardiola u polufinalu Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske.

Joško Gvardiol i Lionel Messi (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela izboriti drugi uzastopni plasman u finale Svjetskog prvenstva. Nogometaši Argentine svladali su Vatrene uvjerljivim rezultatom (3:0) i sada čekaju boljeg iz dvoboja Francuske i Maroka.

Lionel Messi predvodio je Gaučose, nanizao je nekoliko sjajnih poteza, ali upisao i pogodak i asistenciju.

Posebno je impresivna bila asistencija iz 65. minute susreta kada je prevario Joška Gvardiola i uposlio opasnog Juliana Alvareza, koji je drugi put na susretu zatresao mrežu Dominika Livakovića.

gol expired Srpski mediji likuju: "Hrvati idu kući u suzama, Messi ih bacio na koljena i osramotio najskupljeg Vatrenog" divider

Rijeka komplimenata slijeva se na račun argentinskog čarobnjaka, koji je odveo reprezentaciju na korak do ostvarenja velikog sna, osvajanja svjetske nogometne krune.

"Gvardiol, maskirani branič kojeg je Messi zamolio za ples", napisao je argentinski Ole i u par riječi sažeo Messijevu magičnu asistenciju. Pokušao je talentirani Vatreni izgurati Messija i oduzeti mu loptu, ali argentinski nogometaš izdržao je njegove nalete pa ga okrenuo.

gol expired Gvardiol je tugovao, Livaja je morao reagirati, a onda Di Maria pokazao veličinu divider

Gvardiol je na svojoj koži osjetio kako je igrati protiv Messija, kako je nedavno priznao, najdražeg mu igrača. Šteta, mogao je 20-godišnji branič i bolje reagirati, ali teško je izaći na kraj s ponajboljim igračem svijeta, ako ne i najboljim.

Nisu to uspijevali ni puno iskusniji, a kamoli Gvardiol, kojeg tek čeka uspon na elitnu nogometnu razinu. Mnogi su to iskoristili da se naslade na račun mladog Vatrenog, ali ovakve utakmice samo mu mogu koristiti i pripremiti ga za ono što ga čeka u klupskom nogometu.

Prije ili kasnije, Gvardiol će potpisati za neki od najvećih europskih klubova i, nadamo se, još godinama predvoditi Vatrene.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider