Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
"Je li Messi najveći? Odavno"

Argentinski izbornik: "Nije bilo lako protiv Hrvatske, ali imali smo i teže utakmice"

Lionel Scaloni s Argentinom je osvojio Copa Americu, a sad ih je doveo i u finale Svjetskog prvenstva.

Messi i Scaloni (Foto: Afp)

Argentinski izbornik Lionel Scaloni izgledao je presretno nakon pobjede Gauča nad Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Igrali ste dobro i kada ste imali i kada niste imali loptu. Kako ste uspjeli tako uvjerljivo pobijediti i što ste rekli igračima?

"Možda rezultat utakmice ne odražava u potpunosti stanje na terenu. Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji, ali možda rezultat sugerira da je bilo lako. Nije bilo tako lako, Hrvati imaju srednji red koji može držati loptu. Znali smo da moramo igrati našu latinoigru. Slavili smo pobjedu, to je velika stvar. Ušli smo u finale, ali moramo napraviti još jedan korak. Ovo je povijesna utakmica, ali moramo se fokusirati na finale."

"Neopisiv je osjećaj slaviti pobjedu s navijačima. Kada smo izgubili od Saudijske Arabije, osjećali smo potporu navijača. To je jako važno. Treba slaviti pobjedu, mi smo u finalu, treba uživati u trenutku."

Tko je favorit - Francuska ili Maroko? Koga biste u finalu? Mislite li da Messiju treba zlato da bi bio najveći igrač u povijesti?

"Igrat ćemo u finalu s pobjednikom, tko god to bio. Je li Messi najveći? Mi Argentinci ćemo reći da. Možda smo sebični zbog toga, ali mi tako mislimo. Ja to mislim odavno. On je ogromna motivacija za cijelu momčad, za cijelu Argentinu. Privilegija je imati njega u momčadi."

Ocjena igre?

"Uvijek može bolje, ali jako smo zadovoljni rezultatom i izvedbom."

"Hrvatska nije bila lagan suparnik, ali..."

Messi je rekao da Argentina ima odličan stručni stožer.

"Što da vam kažem, to je nešto što morate imati. Mora se misliti na svaki detalj. Imaju i drugi. Vidjeli ste hrvatsku klupu, tamo je Mandžukić, tamo su neki bivši hrvatski igrači koji daju snagu stožeru."

Je li ovo najbolja utakmica otkad ste izbornik?

"Mislim da smo igrali dobro, naravno da je važno što smo igrali dobro u tako velikoj utakmici. Hrvatska nije bila lagan suparnik, trebalo je puno energije da se pobijedi, ali igrali smo i teže utakmice."

Hrvatska nije ušla u novo finale SP-a. Što kažete?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider