Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
sve je spremno

VIDEO Dalić riješio pitanje prvog napadača Vatrenih: ''On je zaslužio moje povjerenje"

Zlatko Dalić otvorio je posljednji trening prije odlaska u Katar.

Posljednjeg dana boravka u Rijadu, hrvatski reprezentativci stigli su u klub sa snažnim hrvatskim štihom. Tražili su teren za trening bliže svom hotelu, a u pomoć je uskočio lokalni drugoligaš Al Rijad.

Kojeg vodi bivši trener Hajduka Damir Burić, a u njemu radi više hrvatskih stručnjaka. Vatreni su dočekani iznimno gostoljubivo, a nije teško pogoditi tko je bio glavna meta za autograme i selfije dječaka iz omladinske škole kluba.

Zlatko Dalić otvorio je posljednji trening prije odlaska u Katar, te priznao da želi što prije doći na poprište svog trećeg velikog natjecanja s Vatrenima.

Dalić ne želi reprezentaciji uoči Mundijala nametati dodatni pritisak, ali priznaje da je situacija drugačija nego uoči Rusije.

Vlado Boban u Katru VIDEO Vlado Boban stigao u Katar pa nastali problemi, Katarci oduzeli kameru Novoj TV divider

''Jedva čekamo doći u Dohu da osjetimo pravu atmosferu SP-a, spremni smo, navikavamo se na vrijeme, ali sve je u redu. Očekivanja su velika, ali to smo mi zavrijedili svojim igrama u zadnje vrijeme'', kaže Dalić.
_
Što se tiče sastava za start Svjetskog prvenstva, Dalić kaže da je riješio praktično sve dvojbe. Iako o početnoj 11-orici logično ne želi govoriti, dojam je da je poziciju napadača za start s Marokom osigurao Andrej Kramarić.

''On je svjestan, uz Perišića je zabio puno važnih golova, on je čovjek koji je zaslužio moje puno povjerenje'', rekao je Dalić.

A puni fokus - kad su protivnici u pitanju - trenutno zaslužuje samo Maroko. Kao i uoči Rusije, Dalić kaže kako razmišlja isključivo o prvom protivniku.

Statistika je tu neumoljiva. Svaki put kad je Hrvatska dobila prvu utakmicu na Svjetskim prvenstvima, otišla je do medalje. Kad nije, ispala je u grupi. Maroko, Vatreni stižu!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga
besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider