Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvi u povijesti

Đurkinjak ispisao novu stranicu hrvatskog badmintona!

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak nastavio je sa sjajnim igrama u 2017. godini

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš najbolji igrač Zvonimir Đurkinjak ostvario je najveći uspjeh hrvatskog badmintona nakon što se plasirao u četvrtfinale turnira Yonex German Open 2017, koji ima rang Grand Prix Gold turnira! Riječ je o turniru na kojem su zaigrali bivši i aktualni olimpijski pobjednici - Lin Dan i Chen Long.

Ulaskom u četvrtfinale Đurkinjak si je priuštio veliki skok na rang-ljestvici, odnosno renking karijere i najbolji renking hrvatskog badmintonaša u povijesti!

Zvonimir je turnir otvorio sjajnom pobjedom nad 52. igračem svijeta Japancem Kazumasom Sakaijem rezultatom 21:17, 21:11, a onda je u 2. kolu lako slavio protiv danskog predstavnika Christiana Linda Thomsena 21:11, 21:11.

U osmini finala čekao ga je 60. igrač svijeta, Danac Kim Bruun, no i njega je dočekala ista sudbina kao i dva prethodnika - poraz u dva gema.

Đurkinjak je u konačnici zaustavljen tek u četvrtfinalu, a bolji je bio Tajvanac Tzu Wei Wang, 25. igrač svijeta. Zvonimir je odigrao sjajan prvi gem, bio je blizu da ga osvojio (19:21), no nakon što ga je izgubio Tajvanac je preuzeo glavnu riječ na terenu. Drugi gem bio je formalnost, a Wang ga je osvojio rezultatom 21:9.

Đurkinjak će s ovim bodovima (3850) postati prvi hrvatski badmintonaš koji će se ugurati među 100 najboljih igrača svijeta! Sjajan je to početak za ostvarenje njegovog sna - plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider