Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dominacija medvedgrada

Prvenstvo Hrvatske u badmintonu: Zvonimir Đurkinjak i Matea Čiča prvaci

Prvenstvo je proteklo u dominaciji natjecatelja iz BK Medvedgrada koji su osvojili čak 15 od 20 medalja.

Galerija Mbappe, Veroniqie Rabiota i Mbappeova majka

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čiča osvojili su zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske u badmintonu koje je u organizaciji BK Medvedgrada održano u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

Prvenstvo je proteklo u dominaciji natjecatelja iz BK Medvedgrada koji su osvojili čak 15 od 20 medalja pri čemu su svi sudionici finala bili igrači BK Medvedgrada.

Naš najbolji igrač Đurkinjak je osvojio zlato u singlu, te u mješovitom parovima zajedno sa Katarinom Galenić. U finalu pojedinačne konkurencije Đurkinjak je pobijedio Luku Bana s 21:10, 21:11, dok su Đurkinjak i Galenić u finalu mješovitih parova bili bolji od Igora Čimbura i Dore Drvodelić sa 21:18, 21:19.

Galenić je slavila i u ženskim parovima zajedno s Majom Pavlinić pobijedivši u finalu Mateu Čiču i Stašu Poznanović s 21:14 i 21:19.

Matea Čiča iznenadila je svoje mlađe suparnice i vratila naslov prvakinje Hrvatske u svoje vlasništvo. U finalu je slavila protiv najbolje rangirane igračice Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji - Maje Pavlinić sa 10:21, 21:17, 21:16.

U konkurenciji muških parova Zvonimir Hoelbling i Igor Čimbur uvjerljivo su obranili naslov prvaka Hrvatske. Nijedan par im nije uspio uzeti ni gem, a u finalu su pobijedili Luku Bana i Josipa Meglića s 21:6, 21:14.

Spomenimo da su tri od pet medalja (bronci) koje nisu otišle u ruke igračima BK Medvedgrada osvojili igrači BK Međimurja iz Čakovca, te da je po jedna otišla u Dubrovnik i Veliku Goricu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider