Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skok od 34. mjesta

Povijesni uspjeh: Đurkinjak 84. igrač svijeta!

Nebeski skok od 34. mjesta na najnovijoj ljestvici najboljih badmintonaša svijeta napravio je Zvonimir Đurkinjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Objavljena je najnovija ljestvica najboljih badmintonaša svijeta na kojoj naš reprezentativac Zvonimir Đurkinjak bilježi povijesni renking! Nakon čudesnog rezultata u Njemačkoj na turniru iz serije Grand Prix Gold (četvrtfinale) Đurkinjak je sa 118. mjesta skočio za 34. pozicije i sada je 84.!

Nitko nikada u povijesti ovog mladog sporta u Hrvatskoj (od 1991. godine) nije bio tako visoko rangiran. To će olakšati Zvonimiru da ubuduće bude nositelj na turnirima "slabije" kategorije, ali ono što je još bitnije da lakše upadne na turnire iz najjačih kategorija na kojima može doći do puno više bodova.

Krajnji cilj najboljeg hrvatskog badmintonaša u povijesti je plasman na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine, a da bi u tome uspio potreban mu je minimalni renking u Top 60. u svibnju 2020.

Đurkinjak se sada okreće pripremama za Europsko prvenstvo koje će se održati u Danskoj krajem travnja (25-30). Uz malo sreće u ždrijebu hrvatski badminton mogao bi uskoro imati novi najbolji rezultat na Europskom prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider