Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo naprijed Filipe!

Zubčić puca od samopouzdanja: "Pokazao sam da nisam slučajno na postolju"

Zubčić je najboljim vremenom druge vožnje stigao do trećeg mjesta u veleslalomu u Santa Caterini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ponovno briljirao u drugoj vožnji veleslaloma u Santa Caterini i sa 21. mjesta probio se na treću poziciju, hrvatski skijaš Filip Zubčić izjavio je u ponedjeljak da su iza njega odlične dvije utrke, te da je pokazao da nije slučajno na postolju.

"U prvoj vožnji napravio sam puno glupih grešaka i stigao sam na cilj 21. No, znao sam da je u drugoj vožnji sve moguće jer je zaostatak bio 1,25 sekundi, a u subotu sam pobijedio nadoknadivši 69 stotinki. U drugoj vožnji nisam imao što izgubiti, pa smo odučili da to odradim najbolje što mogu i da idemo sretni doma. I u drugoj vožnji sam slabo vozio u gornjem dijelu staze, ali srednji i donji dio sam odradio jako dobro i na kraju sam završio na trećem mjestu", izjavio je Zubčić.

"Bila su ovo strašna tri dana"

U prvoj vožnji najbrži je bio Švicarac Marco Odermatt, koji je i na kraju bio najbolji. Zubčić je najboljim vremenom druge vožnje stigao do trećeg mjesta, a Amerikanac Tommy Ford završio je na drugoj poziciji.

gol expired Fenomenalni Filip Zubčić izveo čudo: Strašnom drugom vožnjom s 21. mjesta stigao do postolja! divider

Kad si ušao u cilj druge vožnje i vidio da si vodeći, da li si mislio da imaš šanse za postolje?

"Nisam mislio o tome. Mislio sam ako budem među prvih deset, bit će dobro. Krajnji plasman nije mi niti bio bitan. Znao sam da sam dobro odskijao drugi lauf, i što bude, bit će. Ovo su bila strašna tri dana, uzeo sam 160 bodova. Pokazao sam da nisam slučajno na postolju i idemo doma presretni", rekao je Zubčić.

"Spreman sam na sve"

U poretku veleslaloma u vodstvu je Odermatt sa 240 bodova, dok je Zubčić drugi sa 182 boda. A u ukupnom poretku Svjetskog kupa vode Francuz Alexis Pinturault i Švicarac Odermatt sa po 240 bodova, dok je Zubčić treći sa 208 bodova.

gol expired Napad na globus je počeo: Prošle zime zaustavila ga je korona, a evo što sad čeka Zubčića divider

"Odermattu je ovo treće postolje ove sezone u veleslalomu, a bit će i u konkurenciji za veliki kristalni globus, jer je jako dobar i u brzim disciplinama. Bit će borba, ali ja sam spreman za sve. Sada se idem doma odmoriti par dana, a onda ću možda i na Sljemenu trenirati. Pripremamo se za Alta Badiju (20. i 21. prosinca - veleslalom i slalom) i Madonnu di Campiglio (22. prosinca - slalom). Trebam još malo poboljšati slalom, trebaju mi još tri do četiri dobra treninga da i u slalomu budem u dobroj formi", zaključio je Zubčić, koji do sada u karijeri ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider