Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Zlatna medalja ima dvije strane: Rudić ponižen kao nikada

Umjesto 60.000 kuna zbog štednje i rebalansa proračuna svaki zlatni vaterpolski reprezentativac dobit će po 27.000 kuna dok će stručni stožer dobiti još manje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakl u Zagrebu, prepune tribine i prva zlatna povijesna medalja Hrvatske na Europskim prvenstvima vrlo su brzo pale u drugi plan kada se saznalo kako će hrvatski zlatni vaterpolisti od države dobiti tek po 27.000 kuna.

>> Premijer široke ruke: Svakom turskom košarkašima po milijun dolara nagrade!

Naime, po podacima iz Vladine Uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća, od 12. travnja 2007., propisano je po 60.000 kuna sportašima iz kolektivnih sportova.

Ozbiljno ću razmisliti hoću li primiti ovakvu nagradu. Ne zbog iznosa, nije to u pitanju, već stoga što je to ipak ponižavanje

- Ratko Rudić
No, zbog štednje i rebalansa proračuna iznos nagrada je smanjen za više od pola pa će tako primjerice svi članovi stručnog stožera, uključujući i Ratka Rudića, dobiti po 16.200 kuna.

Značajno rezanje prilično je naljutilo izbornika Rudića kojem je zlato u rodnom Zagrebu, pred fantastičnom publikom, bila jubilarna 30. medalja s velikih natjecanja.

'Ozbiljno ću razmisliti hoću li primiti ovakvu nagradu. Ne zbog iznosa, nije to u pitanju, već stoga što je to ipak ponižavanje. Takav tretman sporta u nas', rekao je za Sportske novosti Rudić.

Tko zna kako je Rudić tek primio vijest kako je turski premijer svakog košarkaša domaće reprezentacije, koja je izgubila u finalu od SAD-a, nagradio s nevjerojatnih milijun američkih dolara. Zlatnike koje su dobili igrači i stručni stožer bolje da ne spominjemo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider