Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Mi to možemo"

Sa Svjetskog prvenstva žele otići uzdignute glave, Kraljice šoka idu po pobjedu: Vraćaju se važne igračice

Utakmica Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Austrije na rasporedu je ove nedjelje od 18:00.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Želimo pobijediti Austriju i otići s ovog svjetskog prvenstva uzdignute glave", slažu se izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić i njegove igračice nakon što su u petak porazom od (23-27) Španjolske ostale bez izgleda za plasman u četvrtfinale

"Ne želim razmišljati ni o čemu drugom, nego o pobjedi protiv Austrije i da s omjerom 3-3 odemo kući. Mi to znamo, mi to možemo i mi ćemo to napraviti", rekao je Šoštarić.

Osvrnuvši se Austriju, sljedećeg suparnika Hrvatske na SP u Španjolskoj, Šoštarić je istaknuo kako su se u tu reprezentaciju vratile neke igračice koje su od početka turnira bile u izolaciji zbog koronavirusa, ali da je pitanje, s obzirom da su cijelo vrijeme bile u izolaciji, koliko one fizički mogu izdržati utakmicu.

"Dugo su držale Japan, ali fizički nisu izdržale. Ono što je bitno kod Austrije je da primaju puno golova i puno zabijaju. Mi moramo tu utakmicu dobiti obranom sa što više laganih golova", istaknuo je izbornik.

Katarina Ježić kazala je da se njene suigračice i ona moraju dobro pripremiti za Austrijanke.

"One igraju brz rukomet i fizički su jače od ostalih ekipa. Sad su im se vratile neke igračice, ali bile su deset dana zatvorene u hotelu. Mi moramo pripremiti taktiku i biti spremne na sve", rekla je kapetanica reprezentacije.

Ana Debelić priželjkuje pobjedu u zadnjoj utakmici na SP kako bi se zajedno sa suigračicama vratila uzdignute glave u domovinu.

"Sad imamo dan odmora. Moramo se spremiti za Austriju, pobijediti ih i otići uzdignute glave s ovog prvenstva", zaključila je.

Hrvatska je jučer u Torrevieji pred 2.000 gledatelja izgubila 23-27 od Španjolske čime je kolo prije kraja izgubila izglede za plasman u četvrtfinale.

Jučer su prije utakmice pozitivne na testiranju bile direktorica i fizioterapeutkinja hrvatske ženske rukometne reprezentacije, dok su u ponedjeljak pozitivne bile vanjske igračice Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, a zatim je PCR test pokazao da je inficirana i Doris Krsnik. Njih tri se otada nalaze zatvorene u sobama u hotelu u Castellónu, gradu u kojem je Hrvatska igrala početne tri utakmice.

Hrvatska je prvenstvo otvorila porazom u grupi od Brazila, da bi onda slavila protiv Paragvaja. U trećoj utakmici u skupini poražena je od Japana. Nakon toga je u drugoj fazi natjecanja, prije poraza od Španjolske, pobijedila Argentinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider