Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u Durbanu

Zeljko ipak nije slavio i u drugoj velikoj drami na SP-u

Novi dramatičan meč na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu u Durbanu odigrao je hrvatski reprezentativac Filip Zeljko.

SP u stolnom tenisu, ilustracija (Foto: Afp)

Filip Zeljko poražen je od Britanca Paula Drinkhalla u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Durbanu.

Drinkhall, trenutačno 118. igrač na svjetskoj ljestvici, pobijedio je 4-2 (12-10, 9-11, 11-6, 9-11, 15-13, 11-8).

Zeljko, 146. igrač trenutačno na svijetu, vrlo dobro je otvorio meč, ali veliku prednost nije pretočio u osvajanje prvog seta.

Unatoč tome, takav razvoj prve dionice nije utjecao na hrvatskog igrača koji je dobio drugi set, također vrlo izjednačen te je poravnao na 1-1.

U istom ritmu se nastavio ovaj dvoboj drugog kola. Britanac Drinkhall je dobio treći, a 26-godišnji Zeljko je uzvratio osvojivši četvrti set.

Najveća se borba razvila u ključnom, petom setu gdje su i jedan i drugi propuštali set prilike, ali na kraju je slavio 33-godišnji Britanac s 15-13 čime je poveo 3-2 u setovima. U šestom setu Britanac se kod 6-6 odvojio i potom prednost sačuvao do kraja za konačno slavlje.

Zeljko je, inače, u prvom kolu velikim preokretom od 1-3 do 4-3 u setovima došao do pobjede protiv 32. stolnotenisača svijeta, Nijemca Benedikta Dude.

U igri parov od SP-a su se oprostile i hrvatske reprezentativke Ivana Malobabić i Mateja Jeger Majstorović.

Jeon Jihee i Shin Yubin, favorizirane stolnotenisačice iz Južne Koreje, slavile su s 3-0 (11-6, 11-6, 11-8). Hrvatska kombinacija najbolje je odigrala u trećem setu, ali i to je bilo premalo da ovaj meč ode u četvrti set i veću neizvjesnost.

Ispred Ivane Malobabić je meč drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji. U utorak će igrati protiv Portorikanke Adriane Diaz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider