Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Sveti sedmi igrač''

Babić otkrio je li zadovoljan igrom i koliko je ozbiljna ozljeda Stepančića

Hrvatska reprezentacija izborila je plasman u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva 2017 nakon što je u susretu osmine finala u Montpellieru pobijedila afričkog prvaka Egipat 21-19 (13-7).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva 2017 očekuje Španjolska, koja je u subotu u dramatičnom susretu pobijedila Brazil 28-27, a u preostalim susretima sastaju se Francuska - Švedska, Slovenija - Katar, te Norveška Mađarska.

Kauboji su odigrali sjajno prvo poluvrijeme protiv afričkog prvaka, no u nastavku su bili daleko slabiji ugrozivši plasman među osam najboljih. Ipak, Hrvatska je pobijedila Egipat i ostvarila zacrtani cilj.

''Imali smo dobru kontrolu tijekom cijele utakmice. Početkom drugog dijela imali smo malo problema. Dečki su jako željeli pobjedu i bili su dobri. Ponosan sam na njih'', izjavio je izbornik Babić nakon utakmice za RTL te potom prokomentirao pad u nastavku.

''Držao sam jednu postavu koja je defanzivno jaka, dok smo u jednom trenutku imali problema s umorom i nismo mogli trčati. Bili smo super brzi prvo poluvrijeme, a drugo smo stali zbog više okolnosti'', rekao je Babić i na problematičnu igru sa sedmim igračem u napadu poručio: ''Sveti sedmi igrač.''

Odabranici Željka Babić su nakon prvog poluvremena imali šest golova prednosti (13-7), međutim, u drugom dijelu je Egipat u više navrata smanjio na samo minus dva. Srećom, Egipćani su u završnici ostali bez daha i Hrvatska je na koncu slavila s 21-19.

''Mi smo ostvarili prvi cilj po koji smo došli, ovdje smo bez četiri startera i problema s ozljedama. To je jako teško. Hrvatska je pokazala veliko srce i tako će biti i dalje. Vidjet ćemo hoće li biti dovoljno'', rekao je Babić te otkrio koliko je ozbilja ozljeda Stepančića, koji je pred kraj utakmice iskrenuo zglob.

''Stepančić ima distorziju zgloba, vidjet ćemo koliko je ozbiljno'', poručio je.

Dvoboj između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je 24. siječnja ponovo u Montpellieru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider