Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

'Dokazat ću svima da sam dobra u velikom bazenu'

Najbolja hrvatska plivačica i europska prvakinja u malim bazenima na 100 metara leđno Sanja Jovanović u božićnom intervju Novoj tv osvrnula se na godinu koja je na izmaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

23-godišnja Dubrovkinja iza sebe ima sjajnu sezonu, ali neki misle da je mogla biti i bolja.

'Nažalost nije se poklopilo ni u Pekingu ni u Rimu i žao mi je što nisam u velikom bazenu pokazala uspjeh kao i u malom,' prisjetila se Sanja Jovanović ljeta 2008. i 2009. godine kada na velikim natjecanjima nije stigla do vrhunskih rezultata.

A onda, klasika: što te ne ubije to te ojača. Prosinac i EP u malim bazenima u Istanbulu gledalo je zlatnu Sanju na 50 leđno, uz svjetski rekord.

'Užasno smo sretni, užasno smo zadovoljni. Nije mala stvar četiri puta obarati svjetski rekord i biti na tronu.'

Za Sanju slijedi blagdanski odmor, pa zatim pripreme za kolovoz i EP u velikim bazenima u Budimpešti.

'Moji su ciljevi medalja, pokazati svoju kvalitetu i u velikim bazenima i nekako zatvorit svima usta te dokazati da dobro radimo i u velikom bazenu i da možemo dobro plivati i u malom bazenu i u velikom bazenu.'

Neizbježna polemika - zašto smo dominantni u takozvanim kadama, a u velikim bazenima daleko od postolja - Sanja nudi kritičarima nudi suprotan argument.

'U velikim bazenima Duje Draganja osvojio je srebro na OI u Ateni, Gordan Kožulj, svjetski i europski prvak, a ja imam dvije bronce sa europskog.'

Od nove godine zabranjuju se famozni kostimi, Sanju to ne može usporiti.

'Ukidanje meni ne igra veliku ulogu, moj je posao i dalje trenirati marljivo i penjati se na pobjednička postolja,' kaže najbolja hrvatska plivačica, kojoj želimo puno sreće u 2010. godini.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider