Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Natjecanje studenata

Uzbudljiv prvi dan sjajna uvertira za završnicu UniSport Finals

Počela je dugoočekivana završnica Sveučilišnih sportskih natjecanja u Splitu.

UniSport Finals (Foto: UniSport HR/GOL.hr)

Fantastična završnica sveučilišnih sportskih natjecanja - UniSport Finals već prvog dana ponudila je mnoštvo uzbuđenja i zanimljivosti.

Devet sportova i gotovo 850 studentica i studenata – sportaša iz cijele Hrvatske, stiglo je u Grad pod Marjanom okruniti akademsku godinu 2020./2021. na najljepši mogući način – sportskim nadmetanjima u borbi za prestižne titule najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Nedjelja je bila iznimno zanimljiva, a uzbuđenje je već sad na vrhuncu, stoga je sigurno da će finalni dan, odnosno ponedjeljak 19. srpnja dovesti atmosferu do usijanja.

Vrhunac će biti u večernjim satima kad će nakon cjelodnevnog igranja 3x3 košarke uslijediti finalni dvoboji. U ime organizacije takvog jedinstvenog i hvalevrijednog događaja Nikola Vincetić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, istaknuo je:

"Iza nas je prvi dan UniSport Finalsa, najvećeg studentskog sportskog događaja u državi na kojem se okupilo više od 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Republike Hrvatske s 14 visokoškolskih ustanova koji se natječu u devet sportova.

Prvi dan prošao je s jako uzbudljivim utakmicama, a borbe za odličja bit će još uzbudljivije. Spektakl je predviđen za kraj, a to je završnica u košarci 3x3 u konkurenciji studentica i studenata, koju ćemo obilježiti popularnim natjecanjima u tricama.

Organizator je bio primoran odustati od standardno popularnih događaja kao što su ceremonije otvaranja i zatvaranja jer se strogo držimo epidemioloških mjera na snazi.

Na prvom je mjestu, naravno, uz sportske rezultate i očuvanje zdravlja svih sudionika. No krenimo redom od dvoranskih sportova. Finale futsala, čiji su igrači dobrim dijelom sudionici Prve hrvatske malonogometne lige, što daje dodatnu vrijednost i studentskoj završnici, izborili su domaćin Sveučilište u Splitu, koji je većinski sastavljen od igrača prvoligaškog kluba AFC Universitas (AFCU), i Sveučilište u Zagrebu.

Već sad napeto finale na rasporedu je u 17:00. U ženskoj konkurenciji za titulu najboljih igrat će također Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu, s početkom u 11:00.

Ekipe domaćina Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu izborile su nastup u muškom rukometnom finalu, dok će se u ženskom dijelu natjecati Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zagrebu.

Žensko finale igra se u 11:00, dok je muško na rasporedu u 15:00. U košarci za titulu prvaka borit će se Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu u 17:00, dok će za titulu prvakinja igrati Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku u 9:00.

Polufinale stolnog tenisa u muškoj konkurenciji igrat će se u 9:00, nakon čega ćemo saznati tko je najbolji, a u konkurenciji su sljedeća Sveučilišta: Zagreb, Split, Osijek i Dubrovnik.

Svi navedeni dvoboji igrat će se u legendarnom SC-u Gripe. SC Poljud ugostio je odbojkašku završnicu, a dva mjesta u finalu u muškoj konkurenciji osigurali su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku.

U ženskom finalu gledat ćemo Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu. Prvi na teren će odbojkaši u 11:00, a zatim odbojkašice u 17:00. Sve dosad navedene utakmice gledajte uživo na YouTube kanalu UniSport TV.

U ženskoj konkurenciji stolnog tenisa poredak je već poznat, a od prve ekipe prema trećoj redoslijed je sljedeći: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru.

Nadalje, poredak u ženskoj konkurenciji badmintona je: prvo mjesto za Sveučilište u Zagrebu, drugo mjesto za Sveučilište u Zadru i treće mjesto za Sveučilište u Dubrovniku.

U vremenskim (ne)prilikama koje su pratile odbojku na pijesku najbolje ekipe saznat ćemo u ponedjeljak. Utakmice će se igrati na pjeskaškim terenima Plaže Strožanac u Podstrani.

Kod tenisača i tenisačica najbolje ćemo znati finalnog dana u poslijepodnevnim satima, a mjesto događanja je ŠC Tenis na Firulama. U muškoj konkurenciji badmintona najbolji su studenti Sveučilišta u Zagrebu, zatim slijedi Sveučilište u Rijeci te na trećem mjestu Sveučilište u Dubrovniku.

Za spektakl na kraju, očekuje nas veliko finale košarke 3x3. U predivnom ambijentu novouređenog terena u sklopu Studentskog doma Bruno Bušić u 21:30 okupit će se krema hrvatskog sveučilišnog sporta uz goste, predstavnike organizacije – Hrvatskog akademsko-sportskog saveza. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite od 21:30 te da uz poštivanje svih epidemioloških mjera zajedno ispratimo UniSport Finals 2021!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider