Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Centar svjetske atletike

Sve je spremno za Hanžek: Puno poznatih imena i olimpijskih pobjednika, Perković hvata jubilarnu pobjedu

Zagreb je ovih dana centar svjetske atletike. Brojni olimpijski pobjednici nastupit će na Hanžekovićovom memorijalu.

Šlag sezone od koje je sigurno očekivala više, konkretnije olimpijsku medalju, za našu heroinu Sandru Perković stiže već standarno na njezinom omiljenom Hanžeku.

U direktnom ogledu sa olimpijskim pobjednicom, Valerie Allman iz SAD-a, lovit će jubilarnu desetu pobjedu na ovom mitingu.

"Ako nešto ne volim, onda je to kada moram lovit nešto", rekla je Sandra sa osmijehom pa nastavila.

"Želim sutra dati sve od sebe, želim sačuvati naslov "kraljice diska" sa Save. Jednom sam ga izgubila od Amerikanke 2015. godine...".

Četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju dalo joj je podstreh da pokaže od čega je sazdana, jer odustajanje od ostatka sezone nije bilo opcija.

"Mislim da bi nakon takvog poraza, kada se spremate pet godina i kada ste deset godina olimpijski pobjednik, mnogi odustali od sezone, ali ovo je moj Hanžek, ja tu želim nastupiti i napraviti najbolji rezultat sezone", rekla je Sandra.

gol expired Hanžekovićev memorijal: Svjetske zvijezde najavljuju zabavu i dobre rezultate divider

Momak iz Kaknja, Amel Tuka godinama je jedan od najboljih na svijetu na 800 metara. Priznaje, sezona je bila iscrpljujuća ali Hanžek nije želio propustiti.

''Kada smo se penjali stepenicu po stepenicu, svima nam je bila želja i strast nastupiti na Hanžeku jer radi se o izuzetnom mitingu, visoko rangiranom i kada smo se probijali, svima nam je bila želja, nastupiti na Hanžeku", rekao je Tuka.

Hrvatska od Lucijana Sušnja i Branka Zorka 90-tih nema vrhunskog trkača na srednjim prugama kao što je Tuka. On vjeruje da će se uskoro pojaviti.

''Teško se probiti, mora vjerojatno proći neko vrijeme i više truda i ulaganja u atletiku kao sam sport je potrebno i vjerujem da će doći", rekao je Tuka.

Trayvon Bromell je najbrži čovjek sezone, a Ronnie Baker bit će mu glavni suparnik na 100 metara. Tko zna možda sruše i rekord Usaina Bolta 9.85 na Hanžeku.

Puno razloga da svratite na Hanžek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider