Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Marković najbolji

Zagrebu ide u Varaždinu: Nakon Veszprema pao i Vardar!

U trećem ovosezonskom srazu s najboljim makedonskim klubom hrvatski prvak upisao je drugu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odgođenom susretu 11. kola regionalne SEHA lige rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su u Varaždinu vodeći Vardar s 28:26 (16:11) probivši se na drugu poziciju na ljestvici.

Hrvatski prvak je prije tri dana u Varaždinu prvi put nakon 16 godina pobijedio mađarski Veszprem 27:23, a odličnu formu je potvrdio i protiv vodeće momčadi SEHA lige.

Baš kao i protiv Veszprema, Zagrebaši su odlično otvorili utakmicu. Nakon 15 minuta igre PPD Zagreb je imao četiri gola prednosti (10:6), a u 28. minuti i najveću prednost u prvom poluvremenu plus šest (15:9). Na odmor se otišlo s lijepih pet pogodaka prednosti (16:11). Momčad Silvija Ivandije i u nastavku je nastavila s dobrom igrom. U 38. minuti Zagreb je prvi put stigao do sedam golova prednosti (21:14) što je bila najveća prednost tijekom utakmice. Zagreb je +7 imao u još dva navrata (23:16, 24:17) . U samoj završnici igrači hrvatskog prvaka su skinuli 'nogu s gasa' i do kraja utakmice Vardar je ublažio poraz.

Bio je to već treći međusobni susret PPD Zagreba i Vardara ove sezone i druga pobjeda Zagreba. PPD je u susretu B skupine Lige prvaka u zagrebačkoj Areni slavio 28:27, dok je makedonski sastav u 2. kolu SEHA lige u Skoplju bio bolji 32:31. Upravo će Vardar biti idući suparnika Zagreba u Ligi prvaka, a snage će odmjeriti 11. veljače iduće godine u Skoplju.

Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su Dobrivoje Marković sa sedam golova i Josip Valčić s pet golova, Stefan Vujić, Darko Cingesar i Igor Vori postigli su po tri gola, dok je Ivan Stevanović imao devet obrana. U redovima makedonskog sastava najefikasniji su bili hrvatski rukometaši Igor Karačić i Ivan Čupić sa po četiri gola, koliko je zabio i Vuko Borozan. Naš Luka Cindrić je dodao tri gola.

Na ljestvici vodi Vardar sa 35 boda iz 14 odigranih utakmica, PPD Zagreb se probio na drugo mjesto sa 28 bodova iz 12 utakmica, Meškov je treći sa 26 boda (13 utakmica), a Veszprem je četvrti sa 23 boda iz 11 utakmica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider