Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uvjerljivo slavlje

Zagrebački ragbi savez prvak regionalne lige nakon pobjede nad Dalmacijom

Zagrebački ragbi savez četvrta je momčad koja se upisala na listu osvajača Regionalne ragbi lige.

Slavlje Zagreba (Foto: Hrvatski ragbi savez) (Foto: Hrvatski ragbi savez)

Zagrebački ragbi savez jučer je na Rudešu 30:13 pobjedom nad Dalmacijom došao do svojeg prvog naslova regionalnog prvaka.

Nakon dominacije splitske Nade od samog osnivanja lige 2007. godine, koju je samo 2015. prekinuo zenički Čelik te godinu dana kasnije Ljubljana, Zagrebački ragbi savez četvrta je momčad koja se upisala na listu osvajača Regionalne ragbi lige.

U odlučujućoj utakmici za naslov prvaka, selekcija zagrebačkih klubova jučer je na kišnom Rudešu ugostila odličnu momčad Dalmacije, sastavljenu od igrača Sinja i Makarske. Domaćini su poveli zgoditkom iz kazne Nika Jurišića, a ubrzo nakon toga, iz dvije kazne s druge strane, Nikola Pavlović izjednačava pa potom i dovodi Dalmaciju u vodstvo 3:6. U 27. minuti susreta Zagrebaš Martin Rešković polaže za ZRS, što Jurišić ponovno uspješno pretvara, a uz još jednu kaznu krajem prvog dijela, vodi svoju momčad na poluvrijeme s prednošću od 13:6.

Domaća momčad i u nastavku koristi prednost svojeg terena te se bolje snalazi na kiši i mokroj travi, a uz polaganje Buljanovića te odličnog kapetana hrvatske reprezentacije Jurišića, ZRS već sredinom drugog dijela podiže svoje vodstvo na visokih 30:6. Borbena Dalmacija ni tu ne odustaje te nastavlja napadati, no zaostatak je prevelik te do kraja susreta samo uspijeva ublažiti poraz; u 65. minuti polaže Brčić – Šušak i pretvara mladi Prološčić, a rezultat do kraja susreta ostaje 30:13.

Uz pobjednički pehar, ZRS-ov Nik Jurišić primio je i pehar za najboljeg strijelca lige; s 53 poena ove sezone iza sebe je ostavio Nadinog Luku Rossa (44) te Sinjanina Ivana Prološčića (33).

U drugoj utakmici kola, Nada je u Zenici pobijedila Čelik rezultatom 52:21 te došla do trećeg mjesta ljestvice, ispred slovenskog prvaka Ljubljane i posljednjeg Čelika. Ovim susretima prvoligaši završavaju ragbi 15 sezonu - pred nama su turniri Prvenstva Hrvatske u sedmici i nakon toga kao događaj sezone – Ragbi 7 Europsko prvenstvo za žene, muškarce i U18, koje će se 15. i 16.6. održati u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider