Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ragbi 7

Mladost srušila branitelje naslova i postala prvak Hrvatske

Nakon osvajanja prvog turnira prošle subote u Zagrebu, mladostaši su jučer isti uspjeh ponovili i na drugom te na Starom placu podignuli pehar prvaka Hrvatske.

Mladost slavi (Foto: HRS) (Foto: HRS)

Prvi dio natjecanja Mladost je osvojila bez poraza i primljenog poena, a drugi je jučer bio nešto napetiji; Zagrepčani su u skupini pobijedili Zagreb i Sinj, a izgubili od drugoplasirane Nade s 14:33.

U razigravanju za pozicije Zagreb prvo uzvraća Sinju za poraz u grupi te osvaja treće mjesto, a Mladost nakon toga u finalu s 12:19 pobjeđuje branitelja naslova Nadu i dolazi do titule državnog prvaka.

U ukupnom poretku, iza Mladosti i Nade, treći je i dalje Sinj, četvrti Zagreb, a od petog do osmog mjesta, s bodovima s prvog turnira, smjestili su se Novi Zagreb, Invictus Dubrovnik, Rudeš i Lokomotiva.

Ovim natjecanjem završen je klupski dio ragbi 7 sezone, a igrači od sljedećeg tjedna oblače reprezentativne dresove te prvo kreću na pripremni turnir u Milano, da bi nakon toga, uz žensku i U18 reprezentaciju, 15. i 16. lipnja nastupili na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Za žene i U18, zagrebački turnir je ove godine jedini, dok se u muškoj konkurenciji Europsko prvenstvo Trophy divizije sastoji od dva dijela te će naši seniori vikend iza Zagreba nastupiti i u Zenici. Ovogodišnje prvenstvo od posebne je važnosti i za seniore i za seniorke jer se oba natjecanja boduju i kao pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider