Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rukometna Liga prvaka

Zagreb pružio solidan otpor Kielu u Njemačkoj, Duvnjak zabio sedam golova

Rukometaši PPD Zagreba pružili su solidan otpor na gostovanju kod višestrukog europskog i aktualnog njemačkog prvaka Kiela...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba pružili su solidan otpor na gostovanju kod višestrukog europskog i aktualnog njemačkog prvaka Kiela u utakmici 4. kola skupine A Lige prvaka, u kojoj su poraženi sa 36-28 (18-15).

Strijelce hrvatskog prvaka predvodili su Ivan Čupić i Filip Vistorop sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Csaba Leimeter. Po tri put su se u strijelce upisali Sandro Obranović, Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica. Dino Slavić i Matej Mandić su imali po četiri obrane.

Kod Kiela je najbolji strijelac s osam pogodaka bio Norvežanin Harald Reinkind. Sedam golova postigao je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak, a šest puta je mrežu pogodio Norvežanin Sander Sagosen. Vratar Niklas Landin je sakupio osam obrana, svih osam u drugom poluvremenu.

Hrvatski prvak je odlično otvorio utakmicu i u 6. minuti vodio 3-1 uz dva pogotka vrlo raspoloženog Ivana Čupića. No, tada su uslijedila tri propuštena napada PPD Zagreba, što je domaća momčad maksimalno iskoristila i s četiri pogotka u nizu došla do dva gola prednosti (5-3).

Od 6. do 12. minute Nijemci su napravili 6-1 i došli do tri pogotka razlike (7-4), što je nagnalo Ivicu Obrvana na prvu minutu odmora. Savjeti trenera pali su na plodno tlo pa su se 'zagrebaši', malo-pomalo, uspjeli približiti domaćinu na jedan gol zaostatka.

Zahvaljujući Norvežaninu Sanderu Sagosenu, koji je prvi put u igru ušao na polovici prvog dijela, i kapetanu hrvatske reprezentacije Domagoju Duvnjaku, njemački prvak je ipak na odmor otišao s tri pogotka prednosti (18-15). Duvnjak je postigao pet pogodaka iz pet udaraca, a Sagosen je triput zatresao mrežu.

Raritetan podatak iz prvog poluvremena - vratari Kiela, Niklas Landin i Dario Quenstedt, nisu imali nijednu obranu. Svih 15 šutova Zagrebovih rukometaša koji su išli unutar okvira završili su u mreži, a samo dva šuta su promašili. U realizaciji je prednjačio Ivan Čupić s pet pogodaka iz pet pokušaja.

U nastavku je, ipak, efikasnost hrvatskog prvaka počela padati, razbranio se Niklas Landin, pa je Kiel već u 41. minuti došao do prednosti od osam pogodaka (27-19). Posebno razigran u njemačkoj momčadi u drugom poluvremenu bio je norveški reprezentativac Harald Reinkind, koji je u od prvih 12 pogodaka Kiela u drugom dijelu bio zaslužan za njih šest.

U 47. minuti Kiel je došao okruglih deset golova prednosti (31-21). PPD Zagreb je dva kratkotrajna opuštanja u domaćoj momčadi iskoristio kako bi zaostatak do kraja utakmice sveo na jednoznamenkasti (36-28).

Kiel je sa šest bodova iz četiri nastupa privremeno došao do drugog mjesta na ljestvici skupine A, a bodovno je izjednačen s Aalborgom. PPD Zagreb je s jednim bodom ostao na predzadnjem, sedmom mjestu.

Za tjedan dana rukometaši PPD Zagreba će u 5. kolu Lige prvaka gostovati kod norveškog Elveruma.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider