Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čupić najbolji na terenu

Zagreb pomeo Nexe, gosti razočarani suđenjem: "Neću u mirovinu dok ih ne skinemo s vrha"

PPD Zagreb pobijedio je Nexe u rukometnom derbiju koju se dugo iščekivao.

Rukometaši PPD Zagreba u posljednjem su kolu Paket 24 Lige za prvaka svladali našički Nexe sa 25:16 (11:6) i tako osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka osvojivši prvo mjesto s dva boda više od najvećih konkurenata.

Dvojbe oko pobjednika u utakmici odigranoj u Kutiji šibica, bile su otklonjene već početkom drugog poluvremena u koje je domaća momčad ušla s pet pogodaka prednosti (11:6), a već nakon pet i pol minuta igre u nastavku imali su rukometaši PPD Zagreba +8 (15:7).

Gosti se do kraja dvoboja nisu uspjeli spustiti na manje od šest golova zaostatka.

Strijelce aktualnog prvaka predvodio je Ivan Čupić sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Filip Vistorop i Sandro Obranović. Vratar Dino Slavić imao je 10 obrana.

Za Nexe su po četiri gola postigli Marin Jelinić i Tomislav Severec, a najbolji strijelac Našičana u Europskoj ligi, hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac, ostao je bez pogotka iz tri šuta. Vratari gostiju Kuzmanović i Radovanović imali su zajedno osam obrana.

Trener PPD Zagreba pohvalio obranu

PPD Zagreb i Nexe u doigravanje za prvaka ulaze izjednačeni po broju bodova u međusobnim dvobojima (2-2), jer su Našičani slavili u svojoj dvorani, što je "zagrebašima" bio prvi prvenstveni poraz nakon 15 godina.

Prvak će biti ona momčad koja prva dođe do šest bodova, a PPD Zagreb ima zajamčeno domaćinstvo u prvoj i trećoj utakmici, od moguće četiri.

"Obrana je svakako bila presudna. Bez podcjenjivanja, Zagreb igra čvršću obranu. Htjeli smo ograničiti njihove najbolje strijelce, Jaganjca i Vejina, a mi smo to napravili i bolje od mojih očekivanja. Ono što je bilo najbolje na utakmici je naša obrana", kazao je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za Dnevnik Nove TV.

Nexe nije zadovoljan sudačkim kriterijem

S druge pak strane gosti iz Našica nikako nisu bili zadovoljni sudačkim kriterijem.

"Žao mi je što sport danas nije pobijedio, što naši navijači nisu mogli doći u ovako malenu dvoranu. Žao mi je što nije bilo televizijskog prijenosa. Žao nam je što nije bilo najboljih hrvatskih sudaca na terenu, ali nećemo se tako lako predati", kazao je kapetan Nexea Janko Kević koji je jasno kazao da neće u mirovinu dok ne ispuni jedan cilj.

"Dok ne skinemo PPD Zagreb s vrha".

Obrvan nije htio komentirati suđenje na utakmici, ali je zadovoljan što je njegova momčad večeras pobijedila Nexe i tako osigurala barem još tri susreta s momčadi iz Našica.

Tablica Premijer Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider