Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Zagreb domaćin međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 6. do 9. srpnja održati međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turnir je ranga ITF 3 i trenutno je jedini turnir ove kategorije u Hrvatskoj, a već četvrtu godinu zaredom tradicionalno se održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 38 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 24 tenisača, a u ženskoj 14 tenisačica.

Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je David Phillipson iz Velike Britanije koji se trenutno nalazi na 19. mjestu svjetske ITF rang ljestvice. U ženskoj kategoriji najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Bianca Osterer iz Njemačke koja se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang ljestvice.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno šest natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 127. mjestu ITF-ove rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš i Ninoslav Krsnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba Sirius izjavio je kako je ponosan što se turnir pretvorio u svojevrsnu tradiciju. "Cijeli projekt pokrenut je još 2010. godine s jasnim ciljem - promocija tenisa u kolicima Hrvatskoj javnosti. Turnir je u vrlo kratkom roku dosegnuo zavidan nivo, a kvalitetnu organizaciju primijetili su i sami igrači koji ga redovito hvale i rado se vraćaju u Zagreb. Ove smo godine zbog nedostatka sredstava morali sniziti rang natjecanja, ali smo i dalje zadržali jednak broj natjecatelja. U muškoj kategoriji imamo šest igrača iz top 50 prema ITF-ovoj rang ljestvici, dok u ženskoj kategoriji imamo čak pet igračica iz top 30, što je garancija o kako se kvalitetnom i jakom turniru radi.“

Tenis u kolicima slijedi jednaka pravila kao i klasičan tenis, s razlikom da se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima i dozvoljena su dva odskoka loptice. Arcotel - Rezidencija55 Open turnir je u okviru ITF NEC Wheelchair Toura, te je samim time podređen pravilima i nadzoru od strane te organizacije. U 2013. godini će u sklopu NEC Tour-a širom svijeta biti održana 180 turnira, od kojih jedan imamo zadovoljstvo ugostiti u Zagrebu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider