Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispisali povijest

Houston slavi: Astrosi prvi put u povijesti postali MLB prvaci

Prvi put u povijesti jedna momčad iz Teksasa je postala prvak u bejzbolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Houston Astrosa po prvi su put u 55-godišnjoj klupskoj povijesti osvojili naslov prvaka američke profesionalne lige u baseballu MLB-a. Oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici ovogodišnjeg World Seriesa kao gosti svladali Los Angeles Dodgerse s 5:1.

Ključnim se pokazao sam početak posljednjeg susreta jer su nakon prve dvije izmjene gosti iz Houstona poveli 5:0 i tu su prednost uspjeli zadržati do kraja. Za Dodgerse je sve krenulo u krivom smjeru već u prvom inningu nakon neshvatljivog poteza njihova igrača prve baze Codyja Bellingera.

On je iz samo njemu znanog razloga krenuo pokupiti udarac Alexa Bregmana koji je išao ravno prema igraču druge baze Loganu Forsytheu, a zatim i u potpunosti promašio bacanje prema prvoj bazi koju je morao pokriti bacač Yu Darvish. To loše Bellingerovo bacanje iskoristio je George Springer za postizanje prvog boda, dok je Bregman, umjesto da bude izbačen, uspio dotrčati do druge baze. Bregman je potom uspio "ukrasti" treću bazu i onda iskoristiti udarac Josea Altuvea po zemlji za postizanje runa za 2:0.

Dodgersi su imali priliku odmah se vratiti u utakmicu; u svom prvom napadu napunili su baze, no to nisu na kraju znali oploditi i bodovima.

U drugoj izmjeni nije se iskazao niti Darvish, mada njemu na ruku nije išla niti jedna dubiozna sudačka odluka na samom početku. Njegovo bacanje prema prvom udaraču Astrosa u tom inningu Brianu McCannu izgledalo je kao strike kojim bi McCann bio izbačen, no sudac je to bacanje procijenio kao ball pa je McCann šetnjom stigao na prvu bazu. Uslijedili su udarci Marwina Gonzaleza i Lancea McCullensa za povećanje vodstva na 3:0, a onda je na scenu ponovno stupio najbolji igrač ovogodišnjeg World Seriesa George Springer koji je home runom za dva poena doveo svoju momčad u vodstvo od 5:0.

Springer je tako postao tek treći igrač u povijesti koji je uspio udariti pet home runova u jednom World Seriesu. Prije njega to je uspjelo samo Reggieu Jacksonu 1977. i Chaseu Utleyu 2009.

Do kraja susreta utakmicu su u svoje ruke preuzeli bacači Astrosa. Odličnog startera McCullensa dobro su zamijenili Brad Peacock, Francisco Liriano, Chris Devenski te posebice Charlie Morton, koji je izbacio posljednjih 12 udarača Dodgersa. Istina, Morton je na početku svog nastupa, u šestoj izmjeni dopustio jedini bod Dodgersima, nakon udaraca Joca Pedersona i Andrea Ethiera te šetnje Forysthea. No, kada se uspio izvući iz gužve u tom inningu, Morton je do kraja utakmice bio savršen.

Astrosi su tako osvojili ne samo svoj prvi naslov u povijesti, već je ovo prvi put da je World Series osvojila neka momčad iz Teksasa. Dosad su Astrosi izgubili svoj jedini finale 2005. godine, dok su Texas Rangersi izgubili oba svoja finala 2010. i 2011. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider