Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uvjeti su loši

Vlhova u vodstvu na Sljemenu: Ljutić i Popović ostale na korak do velikog uspjeha

Druga vožnja je u 16 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednica prošlogodišnjeg izdanja "Snježne kraljice" i vodeća skijašica u Svjetskom kupu Slovakinja Petra Vlhova ostvarila je najbolje vrijeme (58.27 sekundi) prve vožnje ovogodišnjeg slaloma na sljemenskom Crvenom spustu, dok su hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale bez plasmana u drugu vožnju.

U kišnim i teškim uvjetima za sve skijašice, a posebno one s višim startnim brojevima, Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih.

gol expired Ivica Kostelić pao u prijenosu uživo: Uvjeti na Sljemenu su užasni divider

Popović je sa startnim brojem 45 imala bolju situaciju, ali je u drugom dijelu staze ostala bez tempa koje bi ju odvelo u drugu vožnju pa je na kraju završila na 35. mjestu sa zaostatkom od 4.18 sekundi zaostatka za Vlhovom.

Zrinka Ljutić je u sljemenskom debiju na stazu išla kao predzadnja u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65 te je već prilično načeta podloga uvjetovala nekoliko pogrešaka koje su je koštale plasmana među 30 najboljih. S jednom stotinkom boljim vremenom od Leone Popović, 16-godišnja Zagrepčanka je završila na diobi 33. mjesta, a za plasman u finale trebao joj je za 43 stotinke bolji rezultat.

gol expired Strašan sudar na pripremama rukometaša: Marino Marić izvukao najdeblji kralj divider

Druga vožnja je na rasporedu od 16 sati, a Vlhovoj će najveće konkurentice za pobjedu biti Austrijanka Katharina Liensberger (+0.32), Švicarka Michelle Gisin (+0.38) i Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.42), jedine tri skijašice koje su za Slovakinjom zaostale manje od jedne sekunde. Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostaje 1.47 sekundi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider