Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Po nove pobjede

Vlašić i Perković u New Yorku protiv ugledne konkurencije

Dvije najbolje hrvatske atletičarke u subotu će loviti treće uzastopne pobjede u Dijamantnoj ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U New Yorku će se u subotu održati šesti ovogodišnji miting Dijamantne lige, treći na kojem su na rasporedu ženski skok u vis i bacanje diska, discipline dviju najboljih hrvatskih atletičarki, Blanke Vlašić i Sandre Perković.

>> VIDEO: 'Blanka uoči Šangaja nije mogla preko 1,90'

U utorak su objavljene i startne liste iz kojih je vidljivo da će Perković najugledniju suparnicu imati u aktualnoj olimpijskoj pobjednici, Amerikanki Stephanie Brown-Trafton. Bit će tu i Poljakinja Joanna Wisniewska, brončana s lanjskog Europskog prvenstva u Barceloni na kojem je slavila naša rekorderka, zatim još jedna poljska diskašica Żaneta Glanc, pa domaće predstavnice Aretha Thurmond, Suzy Powell-Roos...

Blanka Vlašić, istini za volju, neće imati posebno jaku konkurenciju u skoku u vis. Nijedna od suparnica nije ove godine skakala više od 1.90, a ime koje treba izdvojiti je ono Emme Green Tregaro, aktualne europske doprvakinje. Šveđanki je, međutim, ove sezone najbolji rezultat 1.89 metara.

I Blanka i Sandra su, podsjetimo, ove godine slavile na oba mitinga Dijamantne lige. Blanka je u Šangaju preskočila 1.94 m, a u Rimu centimetar više. Prošli je vikend, pak, bila najbolja i na mitingu u Rabatu s 1.97 m, što je i vodeći rezultat godine u svijetu.

Sandra je, s druge strane, u Šangaju bacila disk 65.58 metara, u Rimu dva centimetra manje, a miting u New Yorku, gdje je lani slavila, najavila je čudesnim hicem od 69.99 metara na Kupu Hrvatske u Varaždinu.

Nastavi čitati

Nastavi čitati