Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bogat program

Večeras ne igra Hrvatska, ali Spaladium nudi (barem) jednu odličnu utakmicu

Danas ćemo saznati četiri preostala četvrtfinalista Europskog vaterpolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedjelja je na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Splitu rezervirana za utakmice razigravanja za mjesto u četvrtfinalu.

Četiri reprezentacije su već tamo (Hrvatska, Italija, Španjolska, Mađarska), četiri se još traže i sve će biti poznato večeras. Jasno, u prvom planu nam je utakmica Gruzija - Nizozemska jer onaj tko tu pobijedi bit će protivnik Hrvatske u četvrtfinalu, ali jedna druga današnja utakmica privlači ipak najviše pozornosti u svijetu vaterpola.

Riječ je o srazu Francuska - Srbija uoči kojeg smo porazgovarali s Vjekoslavom Kobešćakom, trenerom dubrovačkog Juga koji u francuskoj reprezentaciji obnaša ulogu pomoćnika izbornika.

"Odigrali smo grozno utakmicu protiv Malte, nismo se ništa pripremali za njih jer smo mislili da ne treba, ali izgleda da je trebalo. S onakvim načinom igre ne možemo se nadati ničemu protiv Srbije", iskreno će Kobešćak.

"Francuska je i dalje daleko od onih najboljih"

Francuzi su odigrali sjajno na otvaranju Europskog prvenstva protiv Grčke, a tu igru nisu uspjeli reprizirati ni protiv Hrvatske ni protiv Malte.

"Nadamo se da to neće biti tako do kraja turnira, mi se želimo plasirati na iduće Svjetsko prvenstvo, to je naš glavni cilj. Ima tu više stabilnosti nego prije, ali još uvijek to nije dovoljno za ovih najboljih sedam. Imali smo u prve dvije utakmice dobru igru, možda i šansu da dođemo do jednog od prva dva mjesta i automatski dobijemo lakšeg suparnika u osmini finala."

O šansama u utakmici protiv Srba Kobešćak kaže:

"Tih sedam momčadi je i sa lošom igrom jako, jako daleko od Francuske. Mi moramo biti na svom vrhuncu, kao što je to bio slučaj protiv Grčke, a da se njima dogodi jedan malo slabiji dan. To što je Srbija izgubila od Mađarske s devet razlike ne mora značiti ništa jer znamo koliko su oni slabiji danas nego prije godinu dana."

Iako se Srbima oprostilo sedam igrača poslije osvajanja zlatne olimpijske medalje u Tokiju, Kobešćak upozorava francuske igrače:

"To je momčad koja i dalje ima puno više rutine i taktičke zrelosti nego što ima Francuska. Mi moramo zaustaviti taj nalet snage, po tome je Srbija poznata svih ovih godina otkako ju vodi Dejan Savić. Samo sa nekom egal utakmicom kroz prve dvije četvrtine mi imamo šanse. Ukoliko se Srbija rano odvoji, mi ćemo ih jako teško stići."

Kobešćak je u Francuskoj službeno pomoćnik izbornika, a neslužbeno je on taj koji slaže taktiku i vodi time-outove. Evo što kaže o francuskom približavanju onim najboljima:

"Francuska je velika zemlja, ona može i u vaterpolu postići sve ono što ima u ostalim momčadskim sportovima, ali za to će trebati puno rada i puno vremena."

Vaterpolo, razigravanje za četvrtfinale:

15:30 Crna Gora - Rumunjska
16:30 Gruzija - Nizozemska
19:00 Grčka - Izrael
20:30 Francuska - Srbija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider