Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Start u Osijeku

VIDEO Započela biciklistička utrka CRO race

Startom u Osijeku započela je biciklistička utrka CRO race.

Ovo su samo neki od svjetskih biciklista koji će promovirati Lijepu Našu.

Jonas Vingegaard ovogodišnji je pobjednik Tour de Francea. Nakon stanke, izabrao je CRO Race za svoj povratnički nastup.

"Bio sam umoran i trebala mi je stanka pa sam se odmarao nekoliko mjeseci, sad sam se vratio i sretan sam što se ponovno utrkujem. Mislim da je ovo dobra priprema za Lombardiju, a i ovo je lijepa utrka, sviđaju mi se staze. Drago mi je što sam tu", rekao je mladi Danac.

Stazu dugu 1065 kilometara biciklisti će voziti u šest etapa. Sudjeluje 20 ekipa, 138 biciklista među kojima je i šest Hrvata. Jedan od njih je i 20-godišnji Fran Miholjević, iza kojeg je dobra sezona koju je okrunio europskim srebrom u vožnji na kronometar.

"Danas je staza dosta zahtjevna, mislim daće vrijeme isto igrat jednu veliku ulogu. Završni krug je dosta tehnički, s jednim kraćim brdom, tako da će utrka biti dosta otvorena", rekao je Fran.

Utrka je i ove godine okupila biciklističku elitu, što je potvrdio Vladimir Miholjević, organizator CRO Racea.

"Nikad jači roster. Nikad jača startna lista. Dva pobjednika Tour de Francea. Geraint Thomas i aktualni pobjednik Tour de Francea, Vingegaard.

Oduševljenje svjetskom elitom i utrkom nisu krili ni gledatelji, kao niti dogradonačelnik Osijeka, čije izjave možete vidjeti u videu. 

Slika iz Hrvatske obići će svijet - lijepa razglednica za Svjetski dan turizma.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider