Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Vukovar je rasadnik mladih sportskih talenata!

Vukovarcima je pobjeda u krvi, dokaz su to njihove odbojkašice, karatistica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S prvim noćnim satima, opustoše i vukovarske ulice. No, uđete li u vukovarske škole, sportske dvorane, življe je nego danju. Vukovarska mladost trenira, vježba, uči. Oni su vukovarski pobjednici!

Samanta Karaula, državna prvakinja u karateu, ima više medalja, nego Vukovar ulica! Njih oko 170 nisu došle preko noći.

''Za mene je to velika nagrada, jer se veliki trud isplati, treba se ovdje puno odricati i to mi je velika nagrada'', ističe ona. Svaki slobodni sat djeca posvete treningu. Uz njihov optimizam grad tužne prošlosti ima svjetlu budućnost.

Djevojke u odbojci su ono što su Olić i Balić u nogometu i rukometu. Vukovar mogu sutra zamijeniti nekim bogatijim europskim klubom, ali ne žele.

''Mislim da se vrijedi boriti, ja studiram u Vukovaru i nadam se da ću se jednog dana zaposliti i da neću morati tražiti posao dalje i mislim da se iz godine u godinu Vukovar puno razvija'', rekla nam je Marijeta Draženović, vukovarska odbojkašica.

Djevojke su do jučer trenirale u dvorani bez grijanja. Na natjecanja putuju osobnim automobilima. Izborile su ulazak u Europu, no nije bilo novca za avionske karte! ''Dogurali smo do Panathinaikosa, ali smo do Atene putovali 25 sati autobusom, dok su druge ekipe došle avionom'', ističe trener ŽOK Vukovar Tonko Sabljić.

Ne razmišljaju o napuštanju Vukovara

Oni su dokaz da nije sve u novcu. Vukovar je rasadnik darovitih mladih ljudi, koji unatoč hladnim dvoranama, pobjeđuju i ne pretjeruju u željama. 'Želja mi je da se Vukovar razvije i da se međuljudski odnosi poprave', dodala je Marijeta, a Samanta kaže kako Vukovar nikad ne bi napustila. Oni danas imaju grad, a grad s njima ima dušu. I bez obzira na sve, svi oni zajedno pobjeđuju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider